ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» εναντίον παραγωγού του σταθμού


Τα γεγονότα τα είχε παρουσιάσει προ ημερών το e-tetradio: την ώρα που έκανε εκπομπή ο Πάνος Δεληγιάννης μπήκε στο στούντιο η «Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι» κι έκανε παρέμβαση εναντίον του καταγγέλλοντας «ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης εστίασης Ποπολάρος έχει προχωρήσει σε άθλια εργοδοτική επιχείρηση εναντίον εργαζόμενου που απέλυσε».
Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο στράφηκε εναντίον του Πάνου Δεληγιάνη σημειώντας, μεταξύ άλλων, πως τους δημιουργεί ανασφάλεια η «παρουσία στο σταθμό ενός ανθρώπου που βαρύνεται με απόπειρα εκφοβισμού εργαζόμενης και κατηγορείται για αγωγές και μηνύσεις μέσω της επιχείρησής του σε συνδικαλιστές».
Οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Κόκκινο» μετά και την συνέλευσή τους εβγαλαν απόφαση στην οποία αναφέρεται:
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”
Με αφορμή την παρέμβαση που έγινε στην εκπομπή «Ποπολάρος» του Π. Δεληγιάννη και μέσω της οποίας αυτός κατηγορήθηκε για εκφοβιστικές δικαστικές πρακτικές εναντίον εργαζομένων, την ανακοίνωση της LeftMedia που την ακολούθησε και το τηλεφώνημα που έγινε από φερόμενο ως συνεργάτη του Δεληγιάννη, στο οποίο απειλήθηκε συναδέλφισσά μας, η Συνέλευση των Εργαζομένων του Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο, που συγκλήθηκε στις 21/5/2024, αποφάσισε και δηλώνει τα εξής:
1. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο δεν αισθανόμαστε καμία ανασφάλεια από παρεμβάσεις πολιτικών ή συνδικαλιστικών ομάδων στον σταθμό και το ίδιο ισχύει και για την τελευταία. Θεωρούμε ότι ειρηνικές παρεμβάσεις αυτού του τύπου αποτελούν μέρος της πολιτικής κουλτούρας του σταθμού, η οποία τον καθιστά εδώ και 18 και πλέον χρόνια σημείο αναφοράς μιας διαφορετικής ενημέρωσης.
2. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον τηλεφωνικό εκφοβισμό της συναδέλφισσάς μας, υπεύθυνης ροής προγράμματος και εκλεγμένης συνδικαλιστικής εκπροσώπου της ΕΠΗΕΑ από άνθρωπο ο οποίος παρουσιάστηκε ως «εκπρόσωπος της εταιρείας του Π. Δεληγιάννη» και την στοχοποίησή της από τον ίδιο στη διοίκηση. Δηλώνουμε ότι κάθε απόπειρα εκφοβισμού και απειλών απέναντι σε οποιονδήποτε συνάδελφο ή συναδέλφισσά μας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη συλλογική μας δύναμη.
3. Ξεκαθαρίζουμε ότι ενώ δεν μας προκαλούν ανασφάλεια οι πολιτικές ή/και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα, δεν ισχύει το ίδιο με την παρουσία στον σταθμό ενός ανθρώπου που βαρύνεται με απόπειρα εκφοβισμού εργαζόμενης και κατηγορείται για αγωγές και μηνύσεις μέσω της επιχείρησής του σε συνδικαλιστές.
4. Ζητούμε από τη διοίκηση να ελέγξει και να διευκρινίσει τις καταγγελίες αυτές.
5. Ζητάμε να πάψει κάθε στοχοποίηση εργαζόμενου ή εργαζόμενης από παράγοντες εντός και εκτός σταθμού και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε κάθε έναν/ μία που θα δεχτεί συκοφαντικές και κακόβουλες επιθέσεις.