ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Μπορεί ένα air condition να άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας;


Πριν από 120 χρόνια κατασκευάστηκε στο Μπρούκλιν (σχεδόν κατά λάθος) το πρώτο air condition όταν ένας εκδοτικός οίκος προσπάθησε να δημιουργήσει μια συσκευή που θα μείωνε την υγρασία στις εκτυπωτικές μηχανές. Μπορεί ένα air condition να άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας στον 20ο αιώνα; Θα είχε εκλεγεί πρόεδρος ο Ρόναλντ Ρίγκαν αν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα κλιματιστικά; Γιατί οι φτωχοί στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα ζουν σε γειτονιές με υψηλότερες θερμοκρασίες;

Στο έβδομο επεισόδιο με τίτλο «Δικαίωμα στη δροσιά» που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου τα μεσάνυχτα, ο Άρης Χατζηστεφάνου και ο Χρήστος Αβραμίδης μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο και στο «πρώτο κύμα» δροσιάς.

Το INFOWAR, ένα από τα παλιότερα ελληνικά podcast, επέστρεψε στην τηλεόραση. Σε κάθε επεισόδιο μια φαινομενικά απλή παρατήρηση από τη ζωή στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε έναυσμα για την ανάλυση κρίσιμων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών φαινομένων που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου. Διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Τσάντας. Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κωνσταντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική: Ερμής Γεωργιάδης.
Αποκλειστικά από το Attica TV, σε πρώτη προβολή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και σε επανάληψη το Σάββατο στις 20:00.