ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ποιος; Ο Μητσοτάκης για τον Αντρέα!


Δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ο , Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορές – όχι ιδιαίτερα κολακευτικές – στον Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «λαϊκιστή». Η αρχή έγινε στη Βουλή, όταν, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο  Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:
«Επειδή είστε περήφανος κ. Ανδρουλάκη για τη μεγάλη παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και είπατε ότι η ΝΔ δεν είναι φιλοευρωπαϊκή παράταξη, δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο; […] Δείτε την ιστορία και συγκρίνετε την πορεία της Ελλάδας με Πορτογαλία και Ιρλανδία. Δύο χώρες που μπήκαν φτωχότερες και τα πήγαν καλύτερα από την Ελλάδα. Ενας λόγος μεγάλος ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση του 2010. Ο δεύτερος λόγος ότι τη δεκαετία του ’80 επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ουσιαστικά έμεινε στάσιμη. Χάσαμε την πρώτη δεκαετία σύγκλισης με την Ευρώπη».

Και οι αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου συνεχίστηκαν και στη συνέντευξη που έδωσε στους Άλιστερ Κάμπελ και Ρόρι Στιούαρτ, λέγοντας:
«Ο Παπανδρέου υπήρξε μια πολύ χαρισματική προσωπικότητα. Ήταν ένας πρωτόλειος λαϊκιστής. Συζητάτε πολύ για τον λαϊκισμό, αλλά ο Παπανδρέου ήταν λαϊκιστής. Υποσχέθηκε τον ουρανό και κατέληξε να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αλλά ήταν επίσης διανοούμενος και σίγουρα ένας πολύ, πολύ ικανός πολιτικός. Ωστόσο, βλέποντας πόση πόλωση υπάρχει στην πολιτική σήμερα, και εκείνα τα δύσκολα χρόνια υπήρχαν μεγάλες διαφορές και νομίζαμε ότι ήταν ο ένας έτοιμος να ορμήσει στον άλλο, υπήρχε ωστόσο ένα επίπεδο σεβασμού. Και η πολιτική εξακολουθούσε να παίζεται με τους κανόνες του παιχνιδιού».