ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Eπανερχόμαστε στο θέμα της βιομηχανίας αγωγών κατά δημοσιογράφων


Mε αφορμή την περίπτωση των δημοσιογράφων Σίλας Αλεξίου και Γιάννη Προβή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, επανέρχεται στο θέμα της βιομηχανίας αγωγών που στρέφονται κατά των ανθρώπων των ΜΜΕ. Η Σίλα Αλεξίου και ο Γιάννης Προβής μαζί με την ιστοσελίδα www.saronicmagazine.gr καλούνται να αντιμετωπίσουν εξοντωτική για το μέγεθος του Μέσου αγωγή επιχειρηματία της Αίγινας.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Κυβέρνηση να ενσωματώσει άμεσα στο Εσωτερικό Δίκαιο της χώρας μας τον Κανονισμό που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταχρηστικών αγωγών που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της ελευθερίας των δημοσιογράφων.
Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, και του Παγκοσμίου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.