ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Βullying στη Γιάμαλη για τη συνέντευξη Κασσελάκη


Η αντίδραση της Ευγενίας Λουπάκη

Επίθεση μέσω των σόσιαλ μίντια δέχτηκε η δημοσιογράφος του Kontra Channel, Αναστασία Γιάμαλη, λίγες ώρες μετά το τέλος της συνέντευξης που της παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.
Με δηκτικά σχόλια και χυδαίους χαρακτηρισμούς, ανώνυμοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχοποίησαν τη δημοσιογράφο, τόσο για το περιεχόμενο των ερωτήσεων, όσο και την επιλογή της να ρωτήσει ευθέως τον κ. Κασσελάκη για τις εξελίξεις στα κομματικά μέσα, με επίκεντρο την παραίτηση/αποπομπή της Ευγενίας Λουπάκη από το «Κόκκινο».
Η τελευταία παρενέβη με φόντο το τσουνάμι σχολίων κατά της Γιάμαλη, λέγοντας πως «όχι στο ίδιο κόμμα δεν θέλω να είμαι μαζί σας, όχι στον ίδιο χώρο, ούτε στην ίδια χώρα κι αν γινόταν ούτε στον ίδιο πλανήτη, φθονεροί κανίβαλοι».


Αναλυτικά, η ανάρτηση της Λουπάκη: 
«Αίφνης δυσαρέστησε τον όχλο και η Νατάσα Γιάμαλη. Δεν έδειξε επαρκώς μαγεμένη από το ξανθό γένος. Κι εξαπολύουν εναντίον της δηλητηριώδη βέλη- οι γυναίκες πρώτοι τοξοβόλοι. Είναι "δήθεν", είναι "ξυνή" είναι - άκουσον άκουσον- "κυρία"!
Στον μαραθώνιο κακότητας εναντίον οιασδήποτε γυναίκας, γιατί άραγε θεωρούν οι συμμετέχοντες ότι το "κυρία" σκέτο αντί του ονόματος, είναι προσβλητικό; Οι πιο... διανοούμενοι το διασκευάζουν σε "κιουρία", να ξέρουν άραγε τη Μαρί Κιουρί;
Οχι στο ίδιο κόμμα δεν θέλω να είμαι μαζί σας, όχι στον ίδιο χώρο, ούτε στην ίδια χώρα κι αν γινόταν ούτε στον ίδιο πλανήτη, φθονεροί κανίβαλοι».
Λίγες ώρες αργότερα, η Ευγενία Λουπακη επανήλθε στα κοινωνικά δίκτυα με νέα ανάρτηση της, παραπέμποντας στο άρθρο του Θανάση Καρτερού, στο οποίο ο γνωστός αρθρογράφος βάλλει εμμέσως πλην σαφώς κατά του Διευθυντή του «Κόκκινου», Αδάμ Γιαννίκου αλλά και της διευθύντριας της Αυγής Βούλας Κεχαγιά:
«Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στο Κόκκινο δεν δημοσιεύτηκε στην Αυγή. Την δημοσιεύει σήμερα ο Θανάσης Καρτερός στη στήλη του, υπό τον εμβληματικό τίτλο "Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης".