ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Οπαδική βία: εμπαιγμός με την πασαρέλα υπουργών στον Άρειο Πάγο


Την πόρτα της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη πέρασαν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να ζητήσουν ποινική αναβάθμιση της έρευνας για τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς. Η κυβέρνηση που έχει ήδη εξαγγείλει τρεις φορές μέτρα και «νόμο και τάξη» στα γήπεδα επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να κρύψει την καθολική αποτυχία της και στον τομέα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της αθλητικής βίας.

Επισήμως οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού κατέθεσαν στοιχεία που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι σημαντικά για την ποινική αναβάθμιση της έρευνας, όμως είναι ξεκάθαρο πως το Μαξίμου προσπαθεί για ακόμη μια φορά να τσουβαλιάσει σειρά υποθέσεων αθλητικής βίας για να κρύψει την εις τριπλούν αποτυχία της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του προβλήματος και να διαχειριστεί με όρους επικοινωνίας τη θύελλα, πετώντας το μπαλάκι μακριά από τις κυβερνητικές ευθύνες.

Ο ίδιος ο Γιάννης Βρούτσης, άλλωστε, μετά την παρουσία του στον Άρειο Πάγο έσπευσε να κάνει λόγο για «υψηλού συμβολισμού επίσκεψη» υποστηρίζοντας ότι κατατέθηκαν «πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία».
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού σημείωσε μπροστά στις κάμερες: «είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη για ασφάλεια σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους και τις αξίες του αθλητισμού».

Εξυφαίνοντας το σενάριο περί εγκληματικής οργάνωσης σημείωσε: «Τα στοιχεία έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά. Αποδεικνύουν διαχρονικά ότι η οπαδική βία που ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού, συνδέεται με πρόσωπα και έρχεται σήμερα και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης».
Μίλησε, ακόμη, για ξυλοδαρμούς διαιτητών, καταγγελίες από τον ΠΣΑΠ που αφορούν πραγματικά περιστατικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν πιο… προσεκτικός και δεν μίλησε για «κίνηση συμβολισμού» δηλώνοντας «προσκομίσαμε αρκετά σοβαρά στοιχεία, ζητήσαμε την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης όλης της διαδικασίας».

Ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε την εξάρθρωση και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών, ενώ υποστήριξε ότι οι σημερινές εξελίξεις «θα βοηθήσουν προς μια κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους τους ανέχονται και τους υποκινούν».