ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Κουτσούμπας για Κασσελάκη: «Αλήθεια, έψαχναν να βρουν πολύ αυτό το φυντάνι;»


Τις εκφράσεις  «φιντάνια» και «αυτοί είναι» - χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για να σχολιάσει σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη χθες τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.
«Παρακολουθούμε κι εμείς τις εξελίξεις σε αυτό το κόμμα, συνολικά στον χώρο της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Ακούμε την κριτική των στελεχών που παραμένουν σ’ αυτούς που φεύγουν και το αντίστροφο από τους άλλους για αυτούς που μένουν... Βέβαια, εκτός από διαφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματός τους και το ύφος του νέου προέδρου, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο, ουσιώδες. Μόνη εξαίρεση, ίσως, η αναφορά του Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων”! Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων! Αλήθεια, έψαχναν να βρουν πολύ αυτό το φυντάνι;» είπε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της ομιλίας του στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Δείτε από το 22:50 και μετά:


«Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια… Γιατί, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα ‘λεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε... Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα.. Αλλά, παρακολουθώντας και τα αποχωρήσαντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οργισμένες αντιδράσεις τους, υποθέτουμε ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, την οποία υπερασπίζονται δυναμικά, αφού υπήρξαν και βασικοί υπουργοί της, μάλλον δαιμονοποίησε το κεφάλαιο, μη σας πω ότι θεωρούν κιόλας ότι το χτύπησε αλύπητα κάτω, σαν χταπόδι...» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας τις αναφορές του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Βέβαια, αν έγινε κάτι τέτοιο, πώς και δεν το είχε πάρει είδηση ο υπουργός της ΝΔ Σκέρτσος, ο οποίος, ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, δήλωνε τότε, ότι «από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με επίδραση στην επιχειρηματικότητα, το 62% εκπληρώνουν πάγιες θέσεις του ΣΕΒ»; Εκτός αν “δαιμονοποίηση του κεφαλαίου” ήταν η εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών, η μείωση του φόρου στα μερίσματα των μετόχων, οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών, η θέσπιση του χρηματιστηρίου ενέργειας και τόσα ακόμα αντιλαϊκά του ΣΥΡΙΖΑ… Αλλά, αυτοί είναι! Ακριβώς τα ίδια πιστεύουν και αυτοί» συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.