ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

To λευκό SUV


Βράδυ Μεγάλης Παρασκευής σε μια άδεια Αθήνα. Οχήματα και οδηγοί περιμένουν υπομονετικά στο φανάρι στη συμβολή της οδού Βασ. Σοφίας με τη Βασ. Κωνσταντίνου για να στρίψουν αριστερά και να συνεχίσουν τον δρόμο τους.
Ανάβει πράσινο, ξεκινούν τα οχήματα και ένα μεγάλου κυβισμού λευκό ηλεκτροκίνητο SUV προσπερνάει με μεγάλη ταχύτητα από δεξιά δύο οχήματα και ακολουθείται από τρεις μοτοσικλέτες που προσπερνούν τα ίδια οχήματα, επίσης με μεγάλη ταχύτητα, από δεξιά και αριστερά, συνεχίζοντας πορεία προς τη λεωφ. Κηφισίας.
Οι εμβρόντητοι και τρομοκρατημένοι οδηγοί που υπέστησαν τις συνέπειες της βιασύνης του ανεύθυνου οδηγού και θα μπορούσαν να χάσουν τον έλεγχο των δικό τους οχημάτων, παρακολουθούν το SUV να συνεχίζει την ίδια επικίνδυνη οδήγηση: για πολλά μετρά μπροστά, το μεγάλο όχημα αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, κάνει προσπεράσεις, φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζει κόκκινο φανάρι. Για την ακρίβεια, ξεκίνησε πρωτού ανάψει το πράσινο τουλάχιστον μία φορά, με τις μοτοσικλέτες ασφαλείας -διότι προφανέστατα αυτό ήταν- να το ακολουθούν κατά πόδας.
Γρήγορα εξαφανίστηκε από τα μάτια των άλλων οδηγών, που τηρούσαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα όρια ταχύτητας.
Δεν ξέρουμε ποιον μετέφερε το SUV. Ίσως και να μην έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι άνθρωποι που για κάποιο -πιθανώς σοβαρό- λόγο έχουν αστυνομική προστασία παραβιάζουν κατάφωρα κανόνες που ισχύουν θεωρητικά για όλους τους πολίτες και τιμωρούνται με βαρύτατα -και σωστά- πρόστιμα.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας ήταν ένα λευκό SUV, άλλες φορές είναι άλλα. Έχουμε δει να το κάνουν και περιπολικά. Μένει μόνο το ερώτημα: Υπάρχει έλεγχος; Και έως πού φτάνει η ασυλία για κάποιους;
Α.Κ/ EφΣυν