ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Σπάνια εκπομπή από το Αρχείο της ΕΡΤ για τον Περικλή Κοροβέση


O συγγραφέας, ακτιβιστής και στοχαστής της Αριστεράς, Περικλής Κοροβέσης, έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, στις 11 Απριλίου 2020. Το βιβλίο του «Ανθρωποφύλακες» κατέγραψε τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο ΕΑΤ – ΕΣΑ και αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της δικτατορίας των συνταγματαρχών στο εξωτερικό. Ο Κοροβέσης έγραψε πολλά ακόμα βιβλία, αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και είχε έντονη ακτιβιστική δράση θέματα που αφορούσαν τα δικαιώματα των φυλακισμένων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή την επέτειο από το θάνατο του Περικλή Κοροβέση παρουσιάζει απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στην Εύη Κυριακοπούλου για την εκπομπή «Η ζωή είναι αλλού» το 2008. Ο Περικλής Κοροβέσης μιλάει για τα βασανιστήρια και την εκλογή του ως βουλευτής, τα δύο ακραία φαινόμενα της ζωής του, όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος.