ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ο Μεγάλος Περίπατος του... φοίνικα


Ταξιδιάρικα τα δέντρα που «φύτεψε» πριν από τρία χρόνια ο Δήμος Αθηναίων στην Πανεπιστημίου, τα οποία επρόκειτο, σύμφωνα με τις πανηγυρικές εξαγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη, να αποτελέσουν βασικό συστατικό του «μεγαλόπνοου οράματός» του για τον Μεγάλο Περίπατο.
Περίπου τρία χρόνια λοιπόν μετά κι ενώ κανείς δε φαίνεται να έχει καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο, συνεργεία ξεκίνησαν τα ξημερώματα να απομακρύνουν από τις ακαλαίσθητες γιγαντιαίες γλάστρες τους φοίνικες, για χάρη του... Μεγάλου Περιπάτου! Μάλιστα ο δήμος αναφέρει ότι είχε προαναγγείλει πως η παρουσία τους στην Πανεπιστημίου ήταν προσωρινή.
Οι φοίνικες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδή, όπου και θα ξαναφυτευτούν. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα σημεία που θα αποφασιστούν εν καιρώ.
Τα δέντρα, ύψους 4-5 μέτρων είχαν φυτευτεί μέσα σε μεγάλες λευκές ζαρντινιέρες στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αμερικής και το κόστος τους ήταν 1.700 ευρώ ο ένας, συνολικά, περίπου 37.500 ευρώ.
Κ.Κ./EφΣυν