ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Αντώναρου ανάβασις


Όχι δεν είναι αριστερός, αλλά μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών…

Με τον Ευάγγελο Αντώναρο δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε δυο κουβέντες. Μόνο ντιέμ στο μέσεντζε, πολλά όταν χάσαμε τον αδερφό του και αγαπημένο φίλο Μάνο. Από καιρού εις καιρόν έκτοτε, του στέλνω αστειάκια πολιτικά, μου στέλνει αστειάκια πολιτικά, του λέω καμιά πληροφορία, μου λέει καμιά πληροφορία, του επιβεβαιώνω κάνα ρεπορτάζ, μου επιβεβαιώνει κάνα ρεπορτάζ, περνάει ο καιρός. Πολύ θερμή φιλία δεν τη λες. Οπότε δεν είναι από υποχρέωση που γράφω όσα γράφω, είναι επειδή έτσι το σκέφτομαι και έτσι μού ‘ρθε. Τελεία.

Όσα ξέρω για τον Ευάγγελο τα ξέρω από τον Μάνο, που ήταν άνθρωπος ειλικρινής και στρέτος και πρώτα απ’ όλα για τον αδερφό του. Αν μπορούσα να σας πω το ένα δέκατο μόνο από τις ιστορίες που μου έχει διηγηθεί δεν θα σας έμενε άντερο, μιας και ο Ευάγγελος όταν απελευθερώνεται από τα δεσμά της πολιτικής και του καθωσπρεπισμού γίνεται γνήσιος απόγονος του Αρχέλαου, άνθρωπος δηλαδή με δυνατό χιούμορ και ματιά εξαιρετικά κοφτερή. Το είδαμε αυτό ως ένα βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου του δίνει και καταλαβαίνει τώρα που δεν έχει να δώσει πουθενά λογαριασμό. Ούτε καν στην ένωση ξένων ανταποκριτών, πρόεδρος της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών!

Τέλος πάντων, κάπως τον έχουμε (ξανα)μάθει όλοι και όλες τα τελευταία έτη με τον αντιπολιτευτικό του αγώνα, όπου δεν κάθεται στιγμή ήσυχος. Και ούτε τώρα θα κάτσει, που κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. Αναμείνατε μπαράζ ποσταρισμάτων και τηλεοπτικών εμφανίσεων, με μοναδικό στόχο να φύγουν οι γαλάζιοι. Η παράταξη, δηλαδή, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών όταν είχαμε κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή. Άλλο εκείνος, όμως, ο πρωθυπουργός κι άλλο ο τωρινός, τον οποίο βλέπει ο Ευάγγελος και αυτομάτως κοκκινίζει. Μη σου πω ότι σηκώνει και την παντιέρα ρόσα!

Το οποίον θα το ειρωνευτούν διάφοροι και διάφορες, ήδη έχει αρχίσει το τρολάρισμα στην τουΐτα, μαζί και η αλίευση παλαιοτέρων δηλώσεών του που δείχνουν ότι δεν αποτέλεσε ποτέ σπλάχνο της αριστεράς. Σιγά ρε φίλε και δεν το ξέραμε, αφού ο ίδιος το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ποστάροντας εκείνο το στικεράκι που δηλώνει την πίστη του και τις προθέσεις του: «Ακριβώς Κέντρο». Όχι δεν είναι αριστερός, αλλά μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών…

Βλέπε και την έρευνα της aboutpepople για το ETERON που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και μας έλεγε ότι οι ψηφοφόροι του Τσίπρα αδιαφορούν για τον Φιλελευθερισμό και το Δημοκρατικό Κέντρο, καθώς με συμπάθεια το βλέπει μόνο ένα ολίγιστο ποσοστό τους, της τάξης του 4,1 %. Άρα, για μπετονάρισμα είναι άχρηστος ο Ευάγγελος, ένα το κρατούμενο.

Υπάρχει, ωστόσο, και δεύτερο κρατούμενο που λέει ότι όσοι σκέπτονται να ψηφίσουν «άλλο κόμμα», πλην ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜέΡΑ25 και Κασιδιαραίων, τον Φιλελευθερισμό και το Δημοκρατικό Κέντρο τα αντιμετωπίζουν με θετική ματιά σε ποσοστό 18,3 %. Δεν το πετάς…

Όπως δεν πετάς και το 19 % των «αναποφάσιστων» στην ίδια έρευνα, που σκιρτάει η καρδούλα τους με τον Φιλελευθερισμό και το Δημοκρατικό Κέντρο. Εκεί είναι που μπορεί να κάνει δουλίτσα ο Αντώναρος και αν όχι να σου φέρει ο ίδιος ψηφαλάκια, τουλάχιστον να καθησυχάσει όσους και όσες ακόμη (εν έτει 2023!), τρομάζουν με τα κονσερβοκούτια και την προοπτική να καταργήσουν τα κουμμούνια τα Χριστούγεννα. 

Μια ζαριά είναι, τη ρίχνεις, και δεν σου κοστίζει κιόλας από τη στιγμή που ο Ευάγγελος κατεβαίνει με σταυρό. Αν κατέβαινε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, θα ήταν λάθος. Τώρα, όμως, μόνο κέρδη μπορεί να φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητά του. Κρίμα που λείπει ο Μάνος, για να τον καμαρώσει και πάλι στο μετερίζι της ενεργού πολιτικής…με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Xρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost