ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Πορτοσάλτε: Τα έβαλε με το... σκάουτινγκ της ΝΔ, για την Βουτυράκου


Tην υποψηφιότητα της Διάνας Βουτυράκου με τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσα στην στενοχώρια ο Άρης Πορτοσάλτε, θεωρώντας πως χάθηκε μια ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ τα έβαλε με το… σκάουτινγκ της ΝΔ που δεν βρήκε και δεν πρότεινε τη νεαρή επιστήμονα στην ηγεσία του κόμματος έτσι ώστε να είναι υποψήφια στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
«Δεν ξέρω πως δεν την εντόπισε η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο Άρης Πορτοσάλτε, με το βίντεο από τη δήλωσή του να κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι παρουσιαστές της εκπομπής του επεσήμαναν ότι η οικογένειά της είναι αριστερή αλλά ο Άρης Πορτοσάλτε επέμεινε λέγοντας «θα έπρεπε το σκάουτινγκ της ΝΔ να την έχει εντοπίσει. Είναι αριστούχος, 26 χρονών και είναι παγκόσμιος κριτής στα ροπομποτικά». Και συνέχισε αλα Πορτοσάλτε: «Σε ένα κόμμα που φτύνουν την αριστεία επιλέγεται αυτή η κυρία».

Και ο Θεοδωρικάκος;

Στους ισχυρισμούς περί αριστερής οικογένειας θα μπορούσε βέβαια ο Πορτοσάλτε να αντιτάξει και να φέρει ως παράδειγμα τον Τάκη Θεοδωρικάκο και την (πολιτική) καταγωγή του και προϊστορία του νυν υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Διαβάστε τι γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην Αυγή:
"«Δημήτρης Θεοδωρικάκος με τη δική του σκέψη και την ανιδιοτελή κοινωνική και πολιτική δράση του και μετά τη Μεταπολίτευση, είχε σταθερή αναφορά στις ιδέες και τις αξίες του κομμουνιστικού κινήματος και της Αριστεράς έως το τέλος της ζωής του». Αυτά γράφει το 2006 ο Ριζοσπάστης, στη μνήμη του αγωνιστή. Και τα παιδιά του προσφέρουν στην εφημερίδα 50 ευρώ.
«Πήρε μέρος στον ΔΣΕ, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Μέλος μιας γενιάς που πέρασε από φωτιά και ατσάλι στη ζωή, επιβίωσε από όλες τις δοκιμασίες και με τον συναγωνιστή και σύντροφο της ζωής της Δημήτρη Θεοδωρικάκο…». Αυτό είναι ένα σύντομο πορτρέτο της Αλεξάνδρας-Βλάση Θεοδωρικάκου. Που μετά από δεκαετίες διώξεων έγινε γνωστή από το συγγραφικό και ποιητικό της έργο.
Γονείς στην Αντίσταση, στον ΔΣΕ, στις εξορίες και τις φυλακές. Και ο μοναχογιός στα ίχνη τους. Μέλος του ΚΚΕ, αφοσιωμένο, πειθαρχικό, εξελίχθηκε σε μέλος της ηγεσίας και γραμματέας της ΚΝΕ. Ύστερα αποχώρησε από το κόμμα, για να ενταχθεί στον Συνασπισμό. Ύστερα αποχώρησε από τον Συνασπισμό για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ. Ύστερα έγινε δημοσκόπος.
Υστερα, μετά τα πενήντα πια, «ωρίμασε» και αγκάλιασε τον Μητσοτάκη.[...]"