ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ο Αλαφούζος, ο Ολλανδός και τα σενάρια για πώληση του ΣΚΑΪ


Στα χνάρια των ανταγωνιστών του ο Γιάννης Αλαφούζος; Μα και καπνός υπάρχει, και φωτιά. Και όπου «ανταγωνιστές» ο Θοδωρής Κυριακού και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης: στον ΑΝΤ1 έχουν μπει ήδη αραβικά κεφάλαια, σε Alpha και Star η Nova (μέσω BC United). Άραγε ο Mr ΣΚΑΪ αναζητά συμπαίκτη ή… να πουλήσει;
Τον Μάρτιο του 2022 ο Θοδωρής Κυριακού κατέληξε σε συμφωνία με τον όμιλο MBC Group του Σαουδάραβα επιχειρηματία, Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim, με περιουσία 10,9 δισ. δολάρια, που εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για την υποστήριξη ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει την εκχώρηση του 30% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου με τον ΑΝΤΕΝΝΑ να διατηρεί το 70% και τον έλεγχο της σχετικής εταιρείας συμμετοχών. Η συμμετοχή της MBC group έγινε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου €225 εκατ. τα οποία διατίθενται ήδη για τη δημιουργία στην Ελλάδα, υπερσύγχρονων studios και υποδομών για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο.
Advertisement
Τέσσερις μήνες μετά, τον περασμένο Ιούλιο του 2022 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε το «πράσινο φως» για την ανακοίνωση εκ μέρους της Motor Oil της πώλησης του 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση που κατείχε η θυγατρική της Mediamax Holdings στην Primos Media, με έδρα το Λουξεμβούργο – θυγατρική επενδυτικής εταιρείας, έναντι 41.497.425 ευρώ​. Ο επιχειρηματικός δαίδαλος από την Primos Media καταλήγει στην BC United.
Η, δε, συνάντηση προ μερικών εβδομάδων του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ολλανδό μεγαλοεπιχειρηματία Χένρι Χόλτερμαν (ο ισχυρός άνδρας της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μέτοχος της Alpha Bank) έδωσε τροφή για διάχυση φημών περί συζητήσεων για τη μεταβίβαση αρχικά μέρους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. 
Ωστόσο ο καπνός με τον Ολλανδός μεγαλοεπιχειρηματία υπάρχει. Όπως και ενδιαφέρον.
Και στις προθέσεις του εξαιρετικά δραστήριου στις εξαγορές Ολλανδού βρίσκονται, πέραν των κατασκευών, των παραχωρήσεων και των τραπεζών, και τα ΜΜΕ.
Πρόταση δεν έχει γίνει ακόμη αλλά, ως έμαθε η στήλη, ετοιμάζεται. Από μέρα σε μέρα.