ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Οι αργίες του Πάσχα για τους εργαζόμενους στα media - Πως θα αμειφθούν


Κατά τις εορτές και τις αργίες του Πάσχα 2023, οι εργαζόμενοι των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών, των τηλεοπτικών σταθμών, των ιστοσελίδων και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα απασχοληθούν ως εξής:ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ)
α) Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14/4/23, θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις του Σαββάτου.
β) Το Μεγάλο Σάββατο, 15/4/23, θα κυκλοφορήσουν οι κυριακάτικες εκδόσεις και οι αθλητικές εκδόσεις του Σαββάτου.
γ) Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, 16/4/23 και 17/4/23, δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.
δ) Την Τρίτη του Πάσχα, 18/4/23, θα κυκλοφορήσουν οι πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες της Δευτέρας.
ε) Την Τετάρτη, 19/4/23, θα κυκλοφορήσουν κανονικά οι εφημερίδες.
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και στις ιστοσελίδες κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Δευτέρας του Πάσχα, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνάδελφοι, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Δευτέρας του Πάσχα, όπως τις Κυριακές και τις αργίες και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 5.8.2022 ΣΣΕ για τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ, όπως ορίζονται στο άρ. 1 του Ν. 3429/2005.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι υπάλληλοι των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών δεν θα εργαστούν τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ
Οι τεχνικοί τύπου θα εργαστούν κατά τις παραπάνω αργίες ανάλογα με τις ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων.
Οι Διοικήσεις των Ενώσεων εύχονται σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους: