ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Λακόπουλος: Tι δεν ξέρουμε στην υπόθεση Πολάκη;


Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν εισπράττει τη φθορά Μητσοτάκη: πάει ένα βήμα μπροστά, δυο βήματα πίσω. Ή αλλιώς: ήταν πολύ ωραίο για να κρατήσει ότι το τελευταίο διάστημα είχε εμπροσθοβαρή συμπεριφορά.
Τα παραπάνω σχολιάζει ο Γιώργος Λακόπουλος σε κείμενο του στο "Ανοιχτό Παράθυρο" και επισημαίνει μεταξύ πολλών άλλων:
"Απέναντι στην κυβέρνηση που καταρρέει, αλλά και στην κοινωνία που δεν δέχεται συμβιβασμούς με ξεπερασμένες συμπεριφορές και το διαδηλώνει στους δρόμους, στην Κουμουνδούρου βρήκαν τρόπο να απογοητεύσουν όσους θα μπορούσαν να τους δώσουν την πλειοψηφία στις εκλογές.
Εκεί που η αξιωματική αντιπολίτευση, άρχιζε να κάνει ελκυστική τη βιτρίνα της – δείχνοντας ότι και οι τελευταίες «προβληματικές» φιγούρες θα επισκιαστούν από τα νέα ονόματα που θα προστεθούν στη μαρκίζα και θα δώσουν νεα πνοή,-το βαθύ κόμμα σάρωσε τα πάντα.
Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για επιστροφή του Παύλου Πολάκη είναι απόφαση του «παλαιού ΣΥΡΙΖΑ» τον οποίο εκπροσωπεί, καθώς τα 110.000 νεα μέλη του κόμματος -που ψήφισαν για τον πρόεδρο-δεν μετείχαν στην ανάδειξη των οργάνων.
Στην ουσία είναι πράξη οπισθοδρόμησης και σκιάζει την πορεία προς τις κάλπες. Οδηγεί σε συσπείρωση προς τα κάτω και κάνει πιο δύσκολο να καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ραγδαία φθορά του Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη. Οι πολίτες βλέπουν ότι αντί τις κινήσεις ανανέωσης που αναμένουν, η 
ηγετική ομάδα αδιαφορεί για τις διαθέσεις τους και κλείνεται σαν στρείδι στο κέλυφός του".

Ο Γ. Λακόπουλος καταλήγει στην ανάλυσή του με τα εξής ερωτήματα:

[...] Τι ήταν αυτό που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να διεκδικήσει την εκλογική νίκη χωρίς τον μεταμεληθέντα εκπρόσωπο της ασυδοσίας στα ψηφοδέλτιά του; Ή αλλιώς, γιατί χύθηκε η καρδάρα με το γάλα και μπήκε σε κίνδυνο η νίκη της παράταξης για χάρη του;
Τι δεν ξέρουμε στη, υπόθεση Πολάκη;

ΥΓ Πάντως κάποιοι σχολίασαν ότι αυτά που λέει ο Λακόπουλος είναι ίδια με αυτά που γράφουν και κάποιοι νεοδημοκράτες που θέλουν το καλό του... ΣΥΡΙΖΑ.
(Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γ. Λακόπουλου ΕΔΩ)