ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Παλιά του τέχνη...


Εναν μήνα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων στο Φαρμακονήσι τον Ιανουάριο του 2014, οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (MEGA, 18/2/2014) επιχειρούσαν το «ξέπλυμα του Λιμενικού και της κυβέρνησης από κάθε ευθύνη, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Ναυτοδικείου για μια υπόθεση που έχει καταγγελθεί ως επιχείρηση βίαιης επαναπροώθησης», έγραφε τότε η «Εφ.Συν» («Μπέρδεψε τους Πρωταγωνιστές», 20/2/2014).
Ο δημοσιογράφος κατέστησε «πρωταγωνιστές» τους υπόλογους άνδρες του Λιμενικού και έφερε σε πρώτο πλάνο τις υποτιθέμενες καταθέσεις των επιζώντων, που αθώωναν τις ελληνικές αρχές.
Ομως οι καταθέσεις είχαν φαλκιδευτεί, όπως επιβεβαίωσε πολύ αργότερα η απόφαση-καμπάνα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και η εκπομπή-πλυντήριο αποσιώπησε τις καταγγελίες για πλαστογράφηση. Προφανής ο στόχος να ξεπλυθούν οι υπεύθυνοι μιας εγκληματικής τραγωδίας. Τότε όπως και τώρα.