ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο αμήχανος αρχισυντάκτης...


Ο Γιάννης Οικονόμου έχασε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε 
για την έκθεση κόλαφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Φανερή η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετα την έκθεση-κόλαφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Μητσοτάκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αστυνομική βία, υποκλοπές και μεταναστευτικό.
Η έκθεση για την Ελλάδα αποτυπώνει σωρεία ανησυχιών που απασχολούν την κοινωνία και φέρνουν προ των ευθυνών της την κυβέρνηση. Κάποια μόνο από τα θέματα που αγγίζει είναι η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας, οι διακρίσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων, η ελευθερία της έκφρασης, οι συνθήκες κράτησης, η αστυνομική αυθαιρεσία και η έμφυλη βία.
Κατά την σημερινή (23/3) ενημέρωση ο κ. Οικονόμου κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει την έκθεση, με τον ίδιο να απαντά με γενικολογίες στο αν την θεωρεί αξιόπιστη. Καθώς στην έκθεση γίνεται αναφορά και για την αστυνομική βία, στην ίδια ερώτηση ο δημοσιογράφος κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει και για τον σοβαρό τραυματισμό, από κρότου λάμψης, δύο φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις μαζικές κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη
Παρά τις καταγγελίες ο κ. Οικονόμου φάνηκε να μην είναι καν ενήμερος για το αν γίνεται κάποια έρευνα.
«Σίγουρα θα γίνεται κάποια έρευνα εφόσον έχει υπάρξει και καταγγελία για αυτά τα σοβαρά περιστατικά στην υγεία τους που μου λέτε. Θα ενημερωθώ και θα επανέλθω σε αυτό. Πάντοτε η κυβέρνηση αξιολογεί τις εκθέσεις και αυτά που γράφονται εκεί και διατυπώνει τις ενστάσεις της, τις απαντήσεις της και αναλαμβάνει και τις δράσεις της» είπε φανερά αμήχανος.
Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν είπε λέξη για την έκθεση-κόλαφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, άρχισε να τα «μπερδεύει», και ξεκίνησε να μιλά για την... Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τα λογισμικά παρακολούθησης και την επίσκεψη που είχε κάνει στην Ισπανία πριν λίγο καιρό. Η δε απάντησή του ήταν αμήχανη και είχε πολλά κενά.
«Φαντάζομαι προτείνεται κάποια θέματα στην αρχισυνταξία των Μέσων, αλλά τι σχέση έχει η PEGA με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ;» αντέτεινε ο ίδιος δημοσιογράφος στον κ Οικονόμου ο οποίος - φανερά αμήχανος - παραδέχτηκε: 
«Δεν έχει καμία σχέση (...) απλά το αναφέρω επειδή το έχετε θέσει πολλές φορές. Καμμιά αρχισυνταξία, δεν φιλοδοξώ να γίνω αρχισυντάκτης...».