ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Κύριε Μητσοτάκη, σας οφείλουμε ένα ευχαριστώ


Δουλεύει από το πρωί έως αργά το απόγευμα, παίρνει καλό μισθό, πηγαίνει γυμναστήριο και κάνει συνεχώς ταξίδια. Καμιά σχέση με το οργισμένο νιάτο που ήταν στην εφηβεία του. Κάτι σε golden boy θυμίζει. Αυτός ο νέος, τριαντάρης πια, είχε χρόνια να κατέβει σε διαδήλωση.

Οπως οι περισσότεροι άλλωστε από μας, που φάγαμε 4 χρόνια τώρα αμάσητα την πανδημία, τη διάλυση του ΕΣΥ και της Παιδείας, την ακρίβεια, τις υποκλοπές, τον Αδωνη και τα pass του, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του επαναλαμβάνει γελοία επιχειρήματα σαν τις… κάλτσες που φορούσε, αλλά και τα τόσα άλλα αυτής της κυβέρνησης. Οπως (δεν υπάρχει τελειωμός) την απαξίωση των θεσμών, τα θεατρινίστικα των υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Αλλοτριωθήκαμε με όποια νεοφιλελεύθερη μπούρδα μάς σέρβιραν υπουργοί και κανάλια…

Ή μήπως όχι; Γιατί νά, τώρα που ήρθε η τραγωδία στα Τέμπη σαν κάτι να μας ξύπνησε ξαφνικά.

Ο τριαντάρης με τον χρυσό μισθό σοκαρίστηκε, οργίστηκε. Δεν πήγε στη δουλειά. Εκανε απεργία κι ας μην την είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Μαζί με χιλιάδες, κυρίως νέους, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας διαδήλωσε φωνάζοντας οργισμένα συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Τελικά, κ. Μητσοτάκη, κάνατε το καλό: αφυπνίσατε τα παιδιά μας που είχαμε την αίσθηση ότι κοιμούνταν. Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Οι νέοι με τη στάση τους έφεραν ξανά την ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο. Τους κατηγορούσαμε ότι είναι απορροφημένοι στην οθόνη του κινητού, χωμένοι σε έναν καναπέ. Κάποιοι τους χαρακτηρίζαμε απολιτίκ γενιά, αλλά αυτοί οι νέοι έφεραν την ελπίδα ξανά στον τόπο. Τα Τέμπη, η ασφυξία που τους έχετε δημιουργήσει με την καταλήστευση του κράτους και τη σπίλωση του κράτους δικαίου έφεραν οργή και τους κατέβασαν στους δρόμους.

Εφεραν τη ζωή στη χώρα. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση τώρα να συνομιλήσουν ψύχραιμα και καθαρά μαζί τους. Οχι για να τους χειραγωγήσουν, αλλά για να τους εξηγήσουν και να συνδιαμορφώσουν μαζί τους το αύριο αυτού του τόπου. Αρκετά με τη λογική τού πάμε κι όπου βγει. Εχουμε ανάγκη από ένα μέλλον που δεν θα το υπονομεύει αυτή η κυβέρνηση στον βωμό κάποιων λίγων κολλητών. Και οι νέοι θα φροντίσουν, κύριε Μητσοτάκη, να μην είστε πια πρωθυπουργός.

Θα φροντίσουν να πληρώσετε για τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης. Αυτή η υπεροψία, το αίσθημα ότι το κράτος σάς ανήκει και το ακαταδίωκτο που θεωρείτε ότι έχετε και που σας οδηγεί να καταθέσετε, την ύστατη στιγμή της διακυβέρνησής σας, αντιπεριβαλλοντικά νομοσχέδια, σαν αυτό για το ξεπούλημα του νερού, θα λάβουν τέλος. Ενα πράγμα θέλει η κοινωνία. Ποτέ πια Μητσοτάκης. Οχι μόνο για να μην υπάρξουν πια ξανά Τέμπη, αλλά για να χτίσουμε το κράτος από την αρχή με δικαιοσύνη για όλους. Και οι κάλπες θα το δείξουν.

Κώστας Μανιμανάκης
Eφημερίδα των Συντακτών