ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

«Να γίνουμε των νεκρών η φωνή» - Τεράστια κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα


Mε μαύρα μπαλόνια και πανό, βουβοί και με θλιμμένα μάτια, μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια σε μια σεμνή αλλά γεμάτη οργή διαμαρτυρία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Χιλιάδες έκλεισαν την Πανεπιστημίου και ξεκίνησαν πορεία στη Βουλή. «Να γίνουμε των νεκρών η φωνή», λένε απ' το μικρόφωνο στις ομιλίες τους πριν ξεκινήσει η πορεία.
«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί, πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες» τόνισε στο avgi.gr η Γεωργία Τσαγκάρη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Παντείου.


Στα 16 έχουν φτάσει τα σχολεία του νομού Ηρακλείου τα οποία τελούν υπό κατάληψη, μετά από αποφάσεις των μαθητών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, κυρίως νέους.
Παράλληλα οι μαθητές του Ηρακλείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, και στην συνέχεια έκαναν πορεία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7 το απόγευμα. 
Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Βόλο.

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα και Λάρισα

Εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της Καρδίτσας που έκαναν κατάληψη και αποχή από τα μαθήματά τους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για τα αθώα θύματα της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι μαθητές παρέμειναν περίπου μια ώρα στην κεντρική πλατεία και από κει έφυγαν για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους με πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καρδίτσας.
Μαζική συγκέντρωση νεαρών παιδιών, μαθητών, αλλά και φοιτητών πραγματοποιήθηκε και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Συγκεντρώσεις μαθητών και φοιτητών πραγματοποιούνται και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
- από avgi, efsyn