ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Από τη Μαχαρανή στη Μαγγάλα


Τον κύκλο της Αποκριάς αποχαιρετά η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και υποδέχεται τη Σαρακοστή με ένα σπέσιαλ επεισόδιο από τη σειρά εκπομπών του Θωμά Σίδερη “Έλα απόψε στου Θωμά”. Το επεισόδιο έχει τίτλο “Λαϊκά κέντρα, ταβέρνες και κουτούκια του 1960” και υπότιτλο “Από τη Μαχαρανή στη Μαγγάλα”, φόρος τιμής σε δύο εμβληματικά λαϊκά κέντρα της εποχής. Η εκπομπή θα μεταδοθεί 10 με 12 το βράδυ και θα είναι η καλύτερη συντροφιά για όλους όσοι επιστρέφουν στην πόλη αλλά και για εκείνους που αποχαιρετούν την Αποκριά παρέα με το ραδιόφωνο. 

Ο Θωμάς Σίδερης ετοίμασε ένα υπέροχο ανθρωπογεωγραφικό ταξίδι στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά και των προαστίων, κάνοντας στάσεις στα πιο γνωστά λαϊκά κέντρα της εποχής, ακολουθώντας τα βήματα του Βαγγέλη Περπινιάδη, του Σπύρου Ζαγοραίου, της Μαρίκας Νίκου, του Μανώλη Αγγελόπουλου, της Μαρινέλλας, του Καζαντζίδη και πολλών άλλων. Άγνωστες ιστορίες πίσω από τα φωτισμένα λαϊκά πάλκα, εικόνες κι λόγια μιας άλλης εποχής, δύσκολης και ταραγμένης, αλλά ποτισμένη με τους καημούς και τους πόθους των λαϊκών ανθρώπων. 

Το ταξίδι ξεκινά από το Αιγάλεω με τον Γιώργο Ζαμπέτα και ανηφορίζει στη Νεάπολη της Κοκκινιάς για να συναντήσει τον Σήφη, μια εμβληματική μορφή της ξακουστής ταβέρνας “Νικολής” που χάθηκε και αυτή στη σκόνη του χρόνου.