ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

O Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζομένους της Meta...


Σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχώρησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας την απόλυση συνολικά 11.000 εργαζομένων.
«Σήμερα ανακοινώνω... ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook ο Ζούκερμπεργκ.
Στην ίδια επιστολή ανέφερε ότι «λαμβάνουμε επιλέον μέτρα για να γίνουμε μια πιο σφιχτοδεμένη και αποτελεσματική εταιρεία περικόπτωντας τα διαθέσιμα έξοδα και επεκτείνοντας το "πάγωμα" των προσλήψεων στο πρώτο τρίμηνο του 2023».

Σημειώνεται ότι η Meta στα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.
«Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι' αυτή την επιχείρηση» πρόσθεσε στην επιστολή του ο Ζούκερμπεργκ.
Σύμφωνα με την απόφασή του οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αποζημίωση τεσσάρων μηνών και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας στην εταιρεία με την Meta να αναλαμβάνει να καλύψει την υγειονομική ασφάλιση για έξι μήνες
Οι απολύσεις έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για την Meta με την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά σχεδόν 20% στη σκιά των πληροφοριών που υπήρξαν για τα έσοδά της στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.
Όπως παρατηρούν αναλυτές ο αριθμός των απολύσεων που ανακοίνωσε ο Ζούκερμπεργκ είναι τριπλάσιος αυτών που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.