ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Επιστροφή - έκπληξη στη Ν.Δ.


Eναν πολιτικό που έχει διαγράψει μακρά πορεία στην πολιτική ζωή του τόπου, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ετοιμάζεται να «κατεβάσει» υποψήφιο η Ν.Δ. στον νομό Ηλείας. Ο λόγος για τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του το 1974 με τη Ν.Δ., με την οποία εκλεγόταν διαρκώς βουλευτής έως το 1996, ενώ διετέλεσε υπουργός Παιδείας τόσο στην Οικουμενική του Τζαννή Τζαννετάκη όσο και μετέπειτα του Κων/νου Μητσοτάκη. Το 1998 διεγράφη από τη Ν.Δ., αποτελώντας την περίφημη τριάδα –με Μάνο και Σουφλιά– που διαφώνησε με την τακτική της Ν.Δ. να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός κόμματος. 
Αργότερα, εντασσόμενος στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, εξελέγη εκ νέου βουλευτής, αναλαμβάνοντας και υφ. Υγείας. Το 2008 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στη Δράση. Η υποψηφιότητά του εκ νέου στην Ηλεία, στα 80 του πλέον έτη, γίνεται, όπως λένε αρμόδιες πηγές, «τιμής ένεκεν» για την πολυετή διαδρομή του στον χώρο.
Στ. Παπαντωνίου
Θεωρείο / Καθημερινή