ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Δικαστική νίκη του Νίκου Μπογιόπουλου κατά του Facebook


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από προσφυγή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου κατά του Facebook, εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ του δημοσιογράφου και ενάντια στις κυρώσεις που επέβαλε η πλατφόρμα στο λογαριασμό του.
Ο δικαστής αφού άκουσε και τις δυο πλευρές διέταξε ως προσωρινό ασφαλιστικό μέτρο να αρθούν οι κυρώσεις που επέβαλε το Facebook κατά του δημοσιογράφου. 
Το Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ του δημοσιογράφου, ο οποίος είχε αναρτήσει στις 15 Οκτωβρίου μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στον «Ημεροδρόμο» το ρεπορτάζ και τη φωτογραφία των 92 προσφύγων στον Έβρο. Ένα ρεπορτάζ το οποίο λογοκρίθηκε από την πλατφόρμα ως ανάρτηση «σεξιστικού περιεχομένου».
Ο Νίκος Μπογιόπουλος δήλωσε ότι «η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα της έκφρασης κάθε πολίτη στο διαδίκτυο δεν μπορεί να επαφίεται στην λογοκριτική διάθεση κάθε εταιρείας και κάθε πολυεθνικής». Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της προσφυγής του κατά του Facebook και ότι με την νομική αρωγή των δικηγόρων του, τους Κωστή Φιλιππόπουλο, Κώστα Μίντζηρα, Δημήτρη Σαραφιανό, έπεται συνέχεια