ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ποιος Βαξεβάνης;


Διεθνή ΜΜΕ αναπαράγουν το ρεπορτάζ του Documento για τις υποκλοπές αλλά τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αδιαφορούν επιδεικτικά. Η αποκλειστικότητα παρουσιάζεται σαν είδηση ρουτίνας, μέτριας σημασίας, σαν μία από τις πολλές αιτίες αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θα περίμενε κανείς ο εκδότης της εφημερίδας που υπογράφει το δημοσίευμα να δίνει συνεντεύξεις από κανάλι σε κανάλι και από τη μία ραδιοφωνική εκπομπή στην άλλη. Όμως, όχι απλώς αυτό δεν συμβαίνει αλλά ο προπαγανδιστικός κυβερνητικός μηχανισμός τον εμφανίζει ως φανατικό πολιτικό αντίπαλο του Κ. Μητσοτάκη και όχι ως δημοσιογράφο που έκανε μια αποκάλυψη.
Δικάζεται για τις προθέσεις του, συκοφαντείται ως ψεύτης για λόγους κομματικής σκοπιμότητας και απαξιώνεται ως προπαγανδιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κυβερνητικά στελέχη που αναφέρονται στη λίστα ως θύματα παρακολούθησης είτε σιωπούν είτε ειρωνεύονται την εφημερίδα. Μια ελαφρά αμφίσημη διαρροή από τον Ν. Δένδια και κατά τα άλλα απάθεια.
Παρόλο που η κυβέρνηση δεν διέψευσε τη λίστα αλλά μόνο τη σύνδεσή της με το Μέγαρο Μαξίμου, κανείς δεν ζητά να αποκαλυφθεί εδώ και τώρα ο χρηματοδότης και ο ηθικός αυτουργός της χρήσης του Predator. Κάτι υπαινιγμοί σε σκόρπια άρθρα και κάτι μισόλογα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποκρισία, συνενοχή, συμφιλίωση με τις παρακρατικές πρακτικές και την υπονόμευση της δημοκρατίας.
Αν υπήρχε στοιχειώδης αμεροληψία στα ΜΜΕ, το πρωτοσέλιδο του Documento θα μονοπωλούσε τη επικαιρότητα. Αλλά η κακοκαιρία ΕΥΑ που υποτίθεται θα προκαλούσε θεομηνία το σκέπασε και η αποκλειστικότητα αντιμετωπίστηκε από τα συστημικά ΜΜΕ σαν αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
-Μίλησε πουθενά ο Βαξεβάνης;
-Ποιος Βαξεβάνης;

Η στιχομυθία είναι πραγματική. Όχι γιατί δεν ξέρουν ποιος είναι ο Βαξεβάνης αλλά γιατί δεν τους περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι καλεσμένος σε κανάλι εθνικής εμβέλειας. Η θέση 108 της χώρας μας στην κατάταξη για την ελευθερία του τύπου φαίνεται πλέον υψηλή. Μπορούμε και χειρότερα.