ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

H συγγνώμη του Ηλία Κανέλλη...


Με κείμενό του στην εφημερίδα στα ΝΕΑ με τίτλο «Μια αθώωση και μια συγγνώμη» ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης απολογείται τόσο στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και στην οικογένειά του, όσο και στους αναγνώστες για μετάδοση «λάθος πληροφοριών».
Τι γράφει ο Ηλίας Κανέλλης:
«Ανήκων σε εκείνους που μετέδωσαν την πληροφορία της αστυνομίας, ότι ο γιοι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και ο ίδιος είχαν προκαλέσει βίαιο επεισόδιο στη διάρκεια της εκκένωσης μιας κατάληψης στο Κουκάκι, πλάι στο σπίτι τους. Με μεγάλη μου χαρά, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που χθες κατέληξε στην αθώωση των κατηγορηθέντων, διέψευσε και την αστυνομία, διέψευσε και μένα. Είναι σημαντικό να αποδίδονται αθώοι πολίτες που κατηγορήθηκαν άδικα κι είναι ενθαρρυντικό για τους θεσμούς:
Το δικαστήριο διεκδίκησε την αλήθεια, αποδόμησε το αφήγημα που διακινήθηκε και δικαίωσε τρις πολίτες. Αυτό ακριβώς σημαίνει κράτος δικαίου.
Αυτή η απόφαση, ωστόσο, με φέρνει ενώπιον της προσωπικής μου ευθύνης στη διάδοση μιας φήμης που δεν αποδείχτηκε. Και δεν θα ήταν τίμιο εκ μέρους μου να μην αναλάβω αυτή την ευθύνη, να μη ζητήσω συγγνώμη κι από τους αθωωθέντες κι από τους αναγνώστες.
Δεν έκανα σωστή εκτίμηση και χρησιμοποίησα ως βέβαιη μια πληροφορία, χωρίς να έχω δικαίωμα να το κάνω, επειδή έπρεπε να με δεσμεύσει η πίστη στο κράτος δικαίου και στο τεκμήριο της αθωότητας που επικαλέστηκαν οι κατηγορηθέντες και αθωωθέντες. Από την παράκαμψη αυτών των αρχών, κακώς δεν με προστάτεψαν ούτε οι πεποιθήσεις μου ούτε η πείρα μου. Το έξυπνο πουλάκι πιάνεται από το ποδαράκι».


Δημήτρης Ινδαρές: Εστησαν μια σκευωρία

Μετά την αθώωση του Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του, που έπεσαν θύματα αδιανόητης αστυνομικής βίας μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι και βρέθηκαν παρόλα αυτά κατηγορούμενοι, ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο OPEN για όλα όσα βίωσε η οικογένεια του τα τελευταία τρία χρόνια.
«Η κατηγορία ήταν μακρά λίστα αδικημάτων για εμένα και τα παιδιά μου που έκανε εφιάλτη αυτά τα τρία χρόνια της αναμονής, το έκανε κυριολεκτικά ομηρία», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ινδαρές.
Η οριστική εκδίκαση της δικής τους υπόθεσης, «ήταν αυτό στο οποίο προσβλέπαμε από την πρώτη στιγμή, όταν καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τρόπο παρανοϊκό, που λειτουργεί ένα σύστημα. Ήμασταν τρία χρόνια σε μία μεγάλη αγωνία με πάρα πολλά προβλήματα πρακτικά και κοινωνικά, στο έλεος κάθε πικραμένου είτε πολιτικού είτε δημοσιολογούντα είτε ανώνυμων τρολ που γράφανε για μας, για τα παιδιά μου, για εμένα και τη γυναίκα μου απίστευτες βρωμιές. Να σας θυμίσω και εκείνες τις μέρες, είναι τραυματικό για αυτό το λέω, κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής είπαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, σε πανελλήνια μετάδοση και επώνυμα, πράγματα που αποδεικνύονται πλέον ανυπόστατα. Φαινόταν ότι ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας από την πρώτη στιγμή, σε όποιον είχε μία στοιχειώδη αντίληψη και λογική».