ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

«Καρφιά» Παπαχρήστου από τα "Νέα" που κάνει λόγο για λίστα με 106 άτομα


To δημοσίευμα του Documento της Κυριακής για τις υποκλοπές προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις  με την εφημερίδα του εκδοτικού συγκροτήματος «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ», «ΤΑ ΝΕΑ»  να κυκλοφορεί το πρωί της Δευτέρας με τίτλο «Άπλετο φως τώρα».
Εκτός από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας τα οποία αναφέρονται στη λίστα του Documento με όσους παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη, ο σύμβουλος έκδοσης και σχολιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» αφού αναφέρει πως "η πιάτσα βοά, γράφει, ότι ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει 106 ονόματα", σημειώνει μεταξύ άλλων:
"Ηδη από τα τέλη Αυγούστου, στο μικρό χωριό των Αθηνών κυκλοφορούσε ότι δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στόχος της παρακολούθησης από το συστηματάκι των πονηρών με επικεφαλής τον "ανιψιό" Γρηγόρη Δημητριάδη και ενεργούμενα το κουμπαράκι του τον Λαβράδνο, τον τέως αρχηγό της ΕΥΠ κτλπ, υπάρχουν και άλλοι."
Τον αναφέρει και δεύτερη φορά, και πάλι υποτιμητικά, όταν γράφει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η υπόθεση δείχνει ότι κάτι τρέχει και είναι σοβαρό.
"Από πού να το πιάσεις, γράφει. Από τους ρυθμούς κουτσής χελώνας με τους οποίους προχωρεί η έρευνα, δικαστική και τεχνική, για το ποιος διαθέτει και ποιος χειρίζεται το κατασκοπευτικό λογισμικό για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιγράφων; Από την "ετσιθελική" άρνηση να εμφανιστούν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και της PEGA το "κουμπαράκι" του Γρηγόρη (Δημητριάδη), ο ίδιος και όσοι εμπορεύονται το παράνομα σύστημα".
Και καταλήγει με την επισήμανση: ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης, γιατί θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές "βουτηγμένη ως τον λαιμό στην καχυποψία, τον φόβο και την αμφιβολία που γεννά ο βόρβορος των μυστικών υπηρεσιών. Ελπίζω να αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ούτε ο ίδιος, ούτε η χώρα".


ΥΓ Πρόσφατα ΤΑ ΝΕΑ είχαν εμφανιστεί με τίτλο "Υποκλοπές τέλος", ερμηνεύοντας τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν την κοινή γνώμη να μην ενδιαφέρεται για το θέμα και την κυβέρνηση να μην υφίσταται φθορά. Σήμερα Δευτέρα έχουν τίτλο:
"Απλετο Φως Τώρα"… 
ιατί αντί να δώσει λύσεις το "κέντρο", παίζουν κρυφτό τα "παράκεντρα", γράφει η εφημερίδα, φωτογραφίζοντας το Μαξίμου. Ενώ διερωτάται "πού παραπέμπουν οι λίστες, οι μεσάζοντες και τα παράνομα λογισμικά. Τα εμπλεκόμενα συμφέροντα δεν είναι μόνο πολιτικά , αλλά και ιδιωτικά".