ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Tα νουμεράκια και η μανία για τον Παΐσιο


Να πάμε πρώτα στα νουμεράκια, διότι δίχως νουμεράκια δεν ξέρεις τι είναι αυτό για το οποίο μιλάς. Το είχε πει ο λόρδος Κέλβιν, του γνωστού πίνακα θερμοκρασίας και είχε δίκιο απόλυτο. Λα τα μινόρια λοιπόν για τον «Άγιο Παΐσιο - Από τα Φάρασα στον Ουρανό»:  

Με ποσοστό 33% στο δυναμικό κοινό από 18 ως 54 έτη και 32,8% στο σύνολο του κοινού, η σειρά κατέκτησε για άλλη μια φορά την κορυφή της τηλεθέασης. Στη ζώνη μετάδοσής της, η διαφορά απέναντι στα προγράμματα του ανταγωνισμού κυμάνθηκε σε εξαιρετικά μεγάλα νούμερα, με 18,2 μονάδες διαφορά στο δυναμικό κοινό 18 ως 54 ετών και 16,1 μονάδες διαφορά στο σύνολο του κοινού

Σε απόλυτο αριθμό τηλεθεατών, τη σειρά παρακολούθησαν 1.610.519 τηλεθεατές, με την κάλυψη να φτάνει τους 2.318.508 τηλεθεατές. Σε γυναικείο νεανικό κοινό, ο «Άγιος Παΐσιος» κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό 47,2%.

Και όπως είχα γράψει την περασμένη φορά, άμα δεν είσαι θρήσκος δεν έχει νόημα να το δεις το σήριαλ, αλλά άμα είσαι θρήσκος αξίζει τον κόπο.
Ποιοι είναι θρήσκοι, όμως, στην Ελλάδα του σήμερα; Μας το λέει η έρευνα του Ινστιτούτου Eteron και της About People, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί μαθαίνουμε ότι ποσοστό 53,8 % των ερωτηθέντων απάντησε συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ στην ερώτηση «είμαι ένα άτομο για το οποίο η θρησκεία είναι σημαντική στη ζωή του;».
Το μεγαλύτερο ποσοστό θρήσκων το βρίσκουμε στα μηνιαία εισοδήματα από 500 ως 1.000 ευρώ (56,3 %) και το μικρότερο στα μηνιαία εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ (39,8 %).
Επίσης μικρότερο ποσοστό θρήσκων συναντάμε σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί (31,6 %) και μεγαλύτερο σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί (73,7 %).
Οπότε δεν χρειαζόταν ο Παΐσιος να τους αγγίξει όλους και όλες για να σκίσει. Αν γράπωνε δεξιούς, κεντροδεξιούς και χαμηλά εισοδήματα, εξασφαλισμένη την είχε την επιτυχία. Όπερ και εγένετο, φυσικά, όπερ και εγένετο!

Xρήστος Ξανθάκης
ΜedioΠΙΛΑΦΟ / Newpost