ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Μουσικό Κουτί με σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια


Ένα ταξίδι στον μαγικό μουσικό κόσμο της Σμύρνης κάνει το «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, στις 22:00, καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον σπουδαίο ερμηνευτή Μπάμπη Τσέρτο, που έχει ταυτιστεί με τα σμυρναίικα και τα ρεμπέτικα τραγούδια και τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ιδρυτή της θρυλικής Εστουδιαντίνας της Νέας Ιωνίας Βόλου. Στην παρέα έρχεται και η ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού, που αποδεικνύει πως τα παλιά τραγούδια εξακολουθούν να είναι ολοζώντανα και να αφορούν τις νέες γενιές.
Οι στίχοι των παραδοσιακών τραγουδιών της Σμύρνης προκαλούν την ίδια συγκίνηση όσες
φορές και να ακουστούν. Πόσοι δεν τα τραγούδησαν και πόσοι άλλοι δεν τα διασκεύασαν.
Μια βραδιά με όλα τα συναισθήματα που φέρνουν τα τραγούδια της προσφυγιάς.
Οι μουσικοί της Σμύρνης χώρεσαν μέσα σε λίγους στίχους, την πίκρα για την πατρίδα που
χάθηκε αλλά και την αγάπη που γεννιέται στον καινούργιο τόπο. Τραγούδια που γράφτηκαν χρόνια πριν. «Πίνω και μεθώ», «Μήλο μου και μανταρίνι», «Δεν σε θέλω πια», «Έμορφη Σμυρνιά μου» συναντούν τραγούδια που γράφτηκαν χρόνια αργότερα «Τα σμυρναίικα τραγούδια», «Όνειρο στο κύμα».
  Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem