ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Αγωγή Μπέου κατά δημοσιογράφου - Zητάει 50 χιλιάδες ευρώ


Ανακοίνωση Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για αγωγή σε βάρος δημοσιογράφου - μέλους της:

"To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), εκτιμά ότι τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία οι περιπτώσεις από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα από συγκεκριμένους κύκλους (πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, επιχειρηματικούς κ.λπ.) μία προσπάθεια ελέγχου της αντικειμενικής και σύμφωνης με τα γεγονότα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και μία προσπάθεια χειραγώγησης πολιτών που δημόσια διαμαρτύρονται και η άποψή τους είναι αντίθετη με συμφέροντα και κάθε μορφής εξουσία.
Με τον τρόπο αυτόν διαχέεται στην ελληνική κοινωνία ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων, πολιτών, πολιτικών κ.λπ. με προφανείς στόχους.
Η πιο προσφιλής και πιο συνηθισμένη τελευταία μέθοδος είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη των «θιγόμενων» κατά των προσώπων που πιο πάνω αναφέρονται, ζητώντας «οι θιγόμενοι», υπέρογκες αποζημιώσεις, προβάλλοντας σαθρούς και αβάσιμους ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας «βιομηχανίας» αγωγών εναντίον όσων ασκούν κριτική σε κάθε μορφής εξουσία και όσων έχουν αντίθετες απόψεις με τους κρατούντες, με στόχο τη φίμωση της δημοσιογραφίας και την τρομοκράτηση των πολιτών.
Μέθοδος που έχει καταγγελθεί ουκ ολίγες φορές τόσο από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, όσο και από τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις την χώρας, αλλά και την Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ).
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε αποκαλύπτει και καταγγέλλει στους πολίτες αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και εκτιμά ότι στην προαναφερθείσα προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού της δημοσιογραφίας τοποθετείται και η αγωγή αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ που άσκησε κατά του συναδέλφου και μέλους της Ένωσης μας Γιάννη Αναστασίου, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Η αγωγή αφορά αναπαραγωγή και χωρίς σχολιασμό, σε ιστότοπο που έχει τη δημοσιογραφική ευθύνη ο συνάδελφος Γιάννης Αναστασίου, ρεπορτάζ άλλου αναφερόμενου ειδησεογραφικού ιστότοπου (in.gr) που αφορούσε τον Δήμαρχο Βόλου, αν και ο συνάδελφος Γιάννης Αναστασίου τήρησε απόλυτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, στην παρουσίαση του θέματος.
To Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ακολουθώντας την πάγια θέση του θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στη δικαστική μάχη που θα δώσει ο συνάδελφός μας, συνεχίζοντας τον αγώνα της εναντίον όσων υπονομεύουν με κάθε τρόπο την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών πλήττοντας ευθέως τη Δημοκρατία.
Tο Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε"