ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Ουκρανούς δημοσιογράφους


Στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, σχετικά με τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία, συμμετέχει η ΕΣΗΕΑ και απέστειλε επιστολή αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ένωση Δημοσιογράφων Ουκρανίας (NUJU) και το Συνδικάτο Ανεξαρτήτων ΜΜΕ Ουκρανίας (IMTUU). Οι Ενώσεις βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις ΔΟΔ και ΕΟΔ για ενέργειες προστασίας των δημοσιογράφων και της δημοσιογραφίας εν καιρώ πολέμου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
Προς τον
κ. Sergiy Tomilenko
Πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ουκρανίας &
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΟΔ και τον
κ. Serhiy Shturkhetsky
Πρόεδρο του Συνδικάτου Ανεξαρτήτων ΜΜΕ Ουκρανίας (IMTUU)

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Οι δημοσιογράφοι της Αθήνας στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Ουκρανούς συναδέλφους που δοκιμάζονται από την κατάφωρη παραβίαση της ανεξαρτησίας της χώρας τους, όπως ορίζεται από τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων και συνεπάγεται ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τη χώρα και όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά και εμφατικά ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό σας και δεσμευόμαστε για περαιτέρω ενέργειες. Η Ένωσή μας θα παραμείνει σε στενή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων επί του θέματος και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Επιπλέον σας δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για να σας παράσχουμε κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι στη χώρα σας βρίσκονται εκλεκτοί Έλληνες συνάδελφοι οι οποίοι, παρά τις αντιξοότητες, κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδείξουν τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς»