ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Περιπέτεια εν πλω για συνεργείο της ΕΡΤ


Απίστευτη περιπέτεια έζησαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων, Βασίλης Σιώμος, και ο εικονολήπτης της δημόσιας τηλεόρασης, Θεόδωρος Παπάζογλου, ενώ κάλυπταν δημοσιογραφικά την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia: Το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, με καπετάνιο Σωτήρη Σωτηρόπουλο, παρουσίασε σοβαρή βλάβη, τη στιγμή που βρισκόταν δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο και το ρεπορτάζ ήταν σε εξέλιξη.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 19/2, όταν ο καπετάνιος διέκρινε καπνούς από την μπουκαπόρτα της μηχανής.
Την ίδια στιγμή, έσβησαν όλα τα φώτα του σκάφους, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι διπλός: Αφενός να υπάρχει φωτιά στο μηχανοστάσιο, αφετέρου να υπάρχει κίνδυνος ναυαγίου, αφού χωρίς φώτα, το σκάφος ήταν “αόρατο” στα παραπλέοντα σκάφη που εκτελούσαν πυρόσβεση και έρευνες για τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia.
Περιγράφοντας τις στιγμές έντασης που ακολούθησαν, ο Βασίλης Σιώμος ανέφερε: «Ψύχραιμος ο κάπτεν Σωτηρόπουλος, μας έδωσε αμέσως σωσίβια και ενημέρωσε το Λιμενικό. Δεν ξέραμε πόσο μεγάλη ήταν η βλάβη. Μας είπε: “να απασφαλίσουμε τους πυροσβεστήρες και να είμαστε έτοιμοι για κατάσβεση”. Ανοιξε το καπάκι της μηχανής, με τον φόβο ότι το οξυγόνο που θα έμπαινε μέσα, θα προκαλούσε πυρκαγιά. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε».
Ο έμπειρος καπετάνιος εντόπισε τη βλάβη που είχε οδηγήσει σε υπερθέρμανση της μηχανής.
Το σκάφος έμενε ακυβέρνητο, 14 μίλια από το λιμάνι της Κέρκυρας.
Σε λίγα λεπτά τους προσέγγισε το σκάφος του Λιμενικού, που ενημερώθηκε για τη βλάβη και το πλήρωμά του ρώτησε αν μπορεί να κάνει πλεύση με ασφάλεια. Ρίχνοντας συνεχώς νερό στο σύστημα ψύξης, εναλλάξ με τους επιβαίνοντες, ο καπετάνιος κατάφερε να βάλει μπροστά τη μηχανή.
Με πολύ μικρή ταχύτητα και έχοντας συνεχώς την προσοχή τους στραμμένη στα παραπλέοντα σκάφη, κατάφεραν τελικά να αποβιβαστούν σώοι μετά από πολλή ώρα, στο λιμάνι της Κέρκυρας.
  • Με πληροφορίες από ertnews.gr