ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Επεισόδια το λιμάνι της Θερμής

Δεν επιτρέπουν σε αφιχθέντες να αποβιβασθούν 
- Τι γράφει το σάιτ stonisi.gr (BINTEO)

Επεισόδια το λιμάνι της Θερμής στη Λέσβο καθώς κάποιοι δεν επιτρέπουν σε αφιχθεντες να αποβιβασθούν ενώ προπηλακίστηκε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι. Ύβρεις εναντίον της δημοτικής Συμβούλου Νίκης Τσιριγώτη..
Ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης.







 Ο Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει τα γεγονότα στο fb:
Στο λιμάνι της Θέρμης στη Λέσβο έχουμε μια ελεεινή επίδειξη ναζιστικής λογικής: ομάδα ακροδεξιών εκμεταλλεύεται την (ηθελημένη) απουσία του Λιμενικού κι εμποδίζει βάρκα με πρόσφυγες (πολλά παιδιά μεταξύ τους) να πιάσει στο λιμάνι. Προπηλάκισαν τη δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ, δημοσιογράφους και τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Ακούγονται ανατριχιαστικές φράσεις του τύπου: «Στ’ … μου αν είσαι γκαστρωμένη. Δεν σε π… εγώ» και «στ’… μου αν είσαι από την Παλαιστίνη ή είσαι άρρωστος.».
Είναι ενδεικτικό ότι όλοι αυτοίς δίνουν ελάχιστα μπουκάλια νερό στους πρόσφυγες, «μόνο για τα μωρά», όπως λένε (το να στερείς από έναν άνθρωπο το νερό αποτελεί ένδειξη πολιτισμού άλλωστε). Η απουσία του Λιμενικού δεν αφήνει αμφιβολίες ότι το όλο σκηνικό είναι άνωθεν οργανωμένο.

Εδώ δεν υπάρχουν «μα» και «αλλά». Αυτοί οι τύποι δεν είναι απλώς εχθροί των προσφύγων. Είναι εχθροί της ανθρωπότητας.