ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Γιατί έκλεισε το περιοδικό του ΕΘΝΟΥΣ

Εκτός από τους αναγνωστες του "Εθνους" και τους εργαζόμενους στον μιντιακό όμιλο Σαββίδη λίγοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν πως έκλεισε το περιοδικό People που κυκλοφορούσε μαζί με την εφημερίδα.
Η αναστολή κυκλοφορίας του περιοδικού στις αρχές του μήνα (έμπαινε στο ΕΘΝΟΣ κάθε Κυριακή) έγινε απροειδοποίητα και ακόμη και οι ίδιοι οι επικεφαλής..
του περιοδικού αγνοούσαν τις αποφάσεις της διοίκησης. Μάλιστα ο διευθυντής του περιοδικού People στην Ελλάδα Μαρίνος Βυθούλκας έγραψε στο Instagram:

«Ενημερωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη πως η κυκλοφορία του περιοδικού People αναστέλλεται. Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προειδοποίηση, μέσα σε μια στιγμή τέλειωσαν όλα
Τίτλοι τέλους στην συνεργασία μου με το People ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια και 350 τεύχη.
Ήταν Ιούλιος 2013 όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι της εταιρίας Olive Media, μιας νεοσύστατης, αλλά συνάμα πολλά υποσχόμενης εταιρίας στο χώρο των media. Ήταν γεγονός.
Το People επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από την αναστολή έκδοσης που είχε προηγηθεί το 2012 με το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ. Εκείνη η περίοδος στα media (και όχι μόνο) ήταν περίεργη και ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς κολοσσιαία εκδοτικά συγκροτήματα έκλειναν, αφήνοντας πίσω «τραυματισμένους» υπαλλήλους.
Η απόλυση είναι άγριο πράγμα, ειδικά όταν δεν οφείλεται σε δική σου υπαιτιότητα, αλλά σε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Με μια τέτοια απόφαση ενημερωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη πως η κυκλοφορία του περιοδικού People αναστέλλεται. Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προειδοποίηση, μέσα σε μια στιγμή τέλειωσαν όλα».
Το περιοδικό People πριν από το «ΕΘΝΟΣ» κυκλοφορούσε μαζί με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και πιο πριν μόνο του στα περίπτερα. Oπως λένε οι γνωρίzοντες, η επιλογή της διοίκησης στο Κορωπί να κλείσει το περιοδικό οφειλεται στο ότι η συνεισφορά του People στην άνοδο της κυκλοφορίας δεν ήταν η αναμενόμενη...