ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Δεν αφορά τον κορωνοϊό το νέο ιατρείο του ΕΔΟΕΑΠ

Το ιατρείο συμπτωματικών παθολογικών περιστατικών που λειτουργεί πλέον στον ΕΔΟΕΑΠ δεν αφορά κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν εντός των δομών του Οργανισμού.
Το νέο ιατρείο, που δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου της οδού Σισίνη 18 στο πλαίσιο επί πλέον θωράκισης του Οργανισμού, λειτουργεί σε ειδικά..
διαμορφωμένο χώρο, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός με ασθενείς άλλων παθήσεων. Εκεί θα εξετάζονται οι ασθενείς από Παθολόγο και θα τους δίδονται σχετικές οδηγίες.
Επισημαίνεται ότι ασφαλισμένοι με βήχα, πυρετό, δύσπνοια καταρροή και παράλληλα προερχόμενοι ή όχι οι ίδιοι (ή κάποιος από το περιβάλλον τους) από ταξίδι σε πληγείσες περιοχές ή που ήρθαν σε επαφή με νοσούντα από κορωνοϊό, δεν πρέπει να προσέρχονται σε ιατρεία του Οργανισμού, ούτε σε Νοσοκομεία. Πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον ΕΔΟΕΑΠ. Στην Αθήνα στο 2107250050 και στη Θεσσαλονίκη στο 2310278271 (πληκτρολογώντας 2) ή τις μη εργάσιμες ώρες στο 6982447854. Υπενθυμίζεται ότι το νέο αντίστοιχο τηλέφωνο του ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών είναι το 1135. Τα προαναφερόμενα τηλέφωνα λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Ο Οργανισμός βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές του ΕΟΔΥ και για αυτό έχει υιοθετήσει ήδη μέτρα (λειτουργία μόνον μιας εισόδου, προέλεγχος εισερχομένων, εξέταση ασθενών από όλες τις ιατρικές ειδικότητες μόνον με ραντεβού). Παράλληλα ενημερώνει τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν, μέσω του δικτυακού τόπου www.edoeap.gr και αποστολής ανακοινώσεων και μηνυμάτων.
Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι, να είναι σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ σε ό,τι τους ζητηθεί, διευκολύνοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού.
Σας συνιστούμε, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, να μην προσέρχεστε στον Οργανισμό για αντιμετώπιση διοικητικών θεμάτων που δεν είναι επείγοντα (με επόμενη ανακοίνωση θα σας σταλούν νεότερες οδηγίες).