ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Διαφημίσεις και λίγο La La Land

Το Star χθες το βράδυ έδειξε το La La Land με τον... γνωστό τρόπο που δείχνει ταινίες.
Δηλαδή, 20 λεπτά φιλμ και 20 λεπτά διαφημίσεις. Ή, μάλλον, πιο σωστά, 20 λεπτά διαφημίσεις και ολίγον από φιλμ. Το γνωρίζουμε, γίνεται στο Star και σε όλα τα ελεύθερα κανάλια (σε άλλα, λιγότερο).
Το La La Land έχει μεταδοθεί πολύ καιρό στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Μήνες..
ή και κανά δυο χρόνια ίσως.
Το La La Land υπάρχει όμως και στο Netflix, χωρίς διαφημίσεις και με τη δυνατότητα φυσικά να μπορείς να το βλέπεις όποτε θέλεις, με όποιο τρόπο θέλεις και όπου θέλεις (ακόμα και στο κινητό τηλέφωνο όπως ανακάλυψε εσχάτως ο κ. Μητσοτάκης).
Ειδικά με το Netflix προσπαθούμε να βρούμε έναν λόγο για να το έβλεπε το φιλμ ένας νέος (και όχι μόνο) στο Star και πραγματικά δεν βρίσκουμε...
- από το e-tetradio

Απάντηση του Star σε σχόλιο του e-tetRadio για τη χθεσινοβραδινή προβολή της ταινίας.
Τι γράφει το κανάλι στο mail που έστειλε στο e-tetRadio:
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά, δημιουργικά!
Σχετικά με το άρθρο σας, που αναρτήσατε στις 3.1.20 με τίτλο «Διαφημίσεις και λίγο La La Land ή La La Land κανονικά;», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Από το νόμο, το επιτρεπόμενο όριο για διαφημίσεις είναι 12 λεπτά ανά ώρα ή 720 δευτερόλεπτα.
Όπως φαίνεται από το report της ανεξάρτητης εταιρίας Media Services, η διάρκεια των διαφημίσεων, που μεταδόθηκαν χθες κατά τη μετάδοση της ταινίας «La La Land», ήταν ακόμα μικρότερη από τα επιτρεπόμενα 12 λεπτά και μικρότερη από άλλα κανάλια τις ίδιες ώρες.
Συγκεκριμένα:
21-22: 495 sec ή 8 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα
22-23: 477 sec ή 7 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα
23-24: 669 sec ή 11 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα
Ακόμα και αν προστεθούν περίπου 4 λεπτά trailers ανά ώρα (βλ. report Media Services παρακάτω), το σύνολο διαφημίσεων και trailers ανέρχεται σε περίπου 12 λεπτά ανά ώρα. Συνεπώς, σε κάθε ώρα μεταδόθηκαν 48 λεπτά ταινίας και 12 λεπτά διαφημίσεων και trailers.
H καθαρή διάρκεια του La La Land είναι 128 λεπτά. Η μετάδοση ξεκίνησε 21:00 και τελείωσε 23:34, δηλαδή συνολικά 154 λεπτά, από τα οποία τα 128 λεπτά ήταν η ταινία και τα υπόλοιπα 26 λεπτά ήταν οι διαφημίσεις και τα trailers.
Με βάση τα παραπάνω απολύτως ακριβή στοιχεία, αντιλαμβάνεστε ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό.
Παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια στο εν λόγω δημοσίευμά σας.
Η απάντηση του e-tetRadio:
Στο Star πήραν τοις μετρητοίς τους χρόνους που βάλαμε στο σχόλιο και που είναι φανερό πως δεν ήταν πραγματικοί. Είναι προφανές πως δεν θα μπορούσε να ισχύει π.χ. το «20 λεπτά διαφημίσεις και ολίγον από φιλμ». Σχήμα λόγου ήταν, ξεκάθαρα. Ζητάμε συγγνώμη πάντως για την οποιαδήποτε παρανόηση.
Βασικά τη διαφορά της ελεύθερης τηλεόρασης σε σύγκριση με το Netflix θέλαμε να δείξουμε. Είδαμε όμως έτσι, με την απάντηση του Star, τους χρόνους μίας ταινίας και των διαφημίσεων που παίζονται ανάμεσα.