ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ομηροι των εργολάβων οι εργαζόμενοι

Κανένα πρόσχημα δεν κρατάει πλέον η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. θέτοντας σε ομηρεία εκατοντάδες εργαζόμενους, που ούτε λίγο ούτε πολύ προσεγγίζουν το 40% του συνόλου του προσωπικού.
Από χθες τουλάχιστον εξήντα εργολαβικοί εργάτες στα Πετρελαιοειδή και στον Ασπρόπυργο τελούν υπό καθεστώς ομηρείας και απόλυσης, ενώ σε καθεστώς τρίμηνων συμβάσεων..
τέθηκε το σύνολο των εργολαβικών εργαζομένων είτε εργάζεται στη διοίκηση είτε σε τεχνικά έργα.
Το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων κατήγγειλε ότι δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι που έσπευσαν χθες (2 Ιανουαρίου) να μπουν στον χώρο εργασίας τους χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατό. «Χωρίς καμία επίσημη προειδοποίηση, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, με το ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ της νέας διοίκησης, οι κάρτες εισόδου δεκάδων εργαζομένων από 1.1 δεν χτυπούν στην είσοδο των εγκαταστάσεων επιβεβαιώνοντας τις απειλές των τελευταίων μηνών. Αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή επί της ουσίας στον δρόμο. Χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς κανένα εργασιακό αύριο».
Το σωματείο με την ίδια ανακοίνωση καλεί "όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να ζητήσουν τώρα την ανάκληση αυτής της αισχρής απόφασης των ΕΛ.ΠΕ.».
- από ρεπορτάζ της Αυγής (ολόκληρο ΕΔΩ)