ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Καταθλιπτική μονοφωνία στο χώρο του Τύπου

Σε έναν περιεκτικό όσο και εύστοχο απολογισμό του 2019 προχώρησε η Εφημερίδα των Συντακτών μέσω του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός της.
Ο αρχισυντάκτης της efsyn.gr, Τάσος Τσακίρογλου, αναφέρεται στην« καταθλιπτική μονοφωνία που επικρατεί στο χώρο του Τύπου, αφού η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ ανήκει πλέον σε εφοπλιστές και..
μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζουν αναφανδόν την κυβέρνηση, διαστρέφοντας την αλήθεια και παραπληροφορώντας συστηματικά το κοινό».
Ο Τάσος Τσακίρογλου, αφού επισημαίνει πως «η Εφ.Συν και η efsyn.gr αποτελούν σήμερα ένα σημαντικό οχυρό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εκείνων των στρωμάτων που είτε δεν έχουν φωνή, είτε η φωνή τους δεν ακούγεται», συμπληρώνει πως οι Συντάκτες ζητάνε την στήριξη των αναγνωστών, αφού οι μόνοι τους πόροι είναι τα χρήματα από τις πωλήσεις της εφημερίδας .
«Η ανεξαρτησία στην ενημέρωση περνάει μέσα από την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία κάθε μέσου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ευχετήριο, για τη νέα χρονιά, μήνυμα.