ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Η Ζωή Χαλιδιά καλωσορίζει τους αναγνώστες του flash.gr

Το nooz.gr άλλαξε σε flash.gr και η επικεφαλής της νέας διαδικτυακής προσπάθειας, Ζωή Χαλιδιά (πρώην σύμβουλος του Τσίπρα), καλωσορίζει τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες με ένα σημείωμα υπό τον τίτλο «Η είδηση είναι η αφορμή». Το flash.gr ήταν από τα πρώτα που βγήκαν στον διαδικτυακό αέρα της Ελλάδας με την υπογραφή της οικογένειας Κόκκαλη.
"Γνωρίζουμε ποιες είναι οι..
επικρατούσες συνθήκες στην ενημέρωση. Σήμερα η «παντογνώστρια ενημέρωση» είναι η θεία πρόνοια μιας εποχής χωρίς Θεό. Γι΄ αυτό είναι ευλογία να πληθαίνουν τα ενημερωτικά sites, οι εφημερίδες, τα blogs και τα social media που δεν επιδιώκουν μια συμμόρφωση ή έναν έλεγχο, αλλά παραδίδουν στους αναγνώστες, του λόγου το αληθές. Μέσα από ένα είδος γραφής που δεν αφρίζει από φανατισμό ή ιδεοληψίες." αναφέρει χαρακτηριστικά η Ζωή Χαλιδιά.
Αναλυτικά:
Αγαπητοί αναγνώστες κι αναγνώστριες, σας καλωσορίζουμε στον διαδικτυακό τόπο flash.gr
Σε μια εποχή που τα περισσότερα ΜΜΕ -ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά ή έντυπα-, ενεργοποιούν τον κακό τους εαυτό, εμείς συνειδητά θα κινηθούμε ανάμεσα «στην υπερβολή και την έλλειψη», διασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης. Θα σας παρουσιάζουμε το γεγονός ως έχει, κι όχι όπως επιθυμούμε, την είδηση σε πλήρη ανάπτυξη, κι όχι μόνο απ’ το καλό της το προφίλ.
Σε μια εποχή που στερεότυπες αντιλήψεις σερβίρονται υπόρρητα σε τίτλους ή τηλεοπτικά supers, η πρόθεση του flash.gr είναι να συμβαδίζει με την ορθότητα. Εν ολίγοις δεν θα γράψουμε για τον σύζυγο που «τη σκότωσε γιατί τον απατούσε», θα γράψουμε για τον συζυγοκτόνο. Ούτε θα μιλάμε για θεομηνίες όταν θα ανοίγουν οι ουρανοί, αλλά για την κλιματική αλλαγή που προκαλεί τα άγρια καιρικά φαινόμενα. Κι η είδηση θα είναι η αφορμή για να σκεφτούμε.
Στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα και τις ζωές μας, δεν θα στρέφουμε αλλού το βλέμμα για να παραβλέψουμε το κακό, αλλά θα κοιτάμε κατάματα το Γοργόνειο κεφάλι της Μέδουσας. Όμως θα επικοινωνούμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα κι όχι με φαντεζί υστερία και χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν τον πολιτισμό όλων μας.
Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επικρατούσες συνθήκες στην ενημέρωση. Σήμερα η «παντογνώστρια ενημέρωση» είναι η θεία πρόνοια μιας εποχής χωρίς Θεό. Γι΄ αυτό είναι ευλογία να πληθαίνουν τα ενημερωτικά sites, οι εφημερίδες, τα blogs και τα social media που δεν επιδιώκουν μια συμμόρφωση ή έναν έλεγχο, αλλά παραδίδουν στους αναγνώστες, του λόγου το αληθές. Μέσα από ένα είδος γραφής που δεν αφρίζει από φανατισμό ή ιδεοληψίες.
Στις δικές μας διαδικτυακές σελίδες θα είναι καλοδεχούμενα όλα τα άρθρα γνώμης, ουδείς αποκλεισμός, αλλά μακριά από εμάς η ρητορική του μίσους.
Φίλοι αναγνώστες και αναγνώστριες, κάθε μέσο ενημέρωσης έχει το δικό του μέτρο απέναντι στα πράγματα.
Στον flash.gr, αυτό που περιγράψαμε, θα είναι το δικό μας μέτρο.
Ζωή Χαλιδιά