ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Εξι μήνες ΝΔ, από το Α ως το Ω

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα στήλη. Που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. Η στήλη βγαίνει κανονικά κάθε Δευτέρα. Αυτό που ακολουθεί είναι το πρωτοχρονιάτικο αφιέρωμα..
Αρχή, το ήμισυ του παντός. Από το «μικρό και ευέλικτο» κυβερνητικό σχήμα, που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό Συμβούλιο που ορκίζεται στις 9 Ιουλίου περιλαμβάνει 51 υπουργούς και υφυπουργούς - και μόνο 5 γυναίκες.

Αριστεία. Ακόμη και σήμερα δεν έχει διαλυθεί ή σύγχυση με το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό αλλά και τις σπουδές γενικώς του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Στο νέο του βιογραφικό, που δημοσιεύεται μετά την είδηση ότι δεν είχε μεταπτυχιακό, λείπει και το πτυχίο του. Παραμένει ακόμη ασαφές αν έχει καν απολυτήριο Λυκείου, καθώς οι ημερομηνίες στο νέο βιογραφικό τον εμφανίζουν να έχει τελειώσει το Λύκειο σε ηλικία 9 ετών. Παρόμοιο σκηνικό με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, που αποκαλύπτεται ότι δεν κατέχει τους τίτλους που εμφάνιζε στο βιογραφικό του. Η κυβέρνηση των αρίστων κάλυψε τους δύο υφυπουργούς, με τον πρώτο τελικώς να παραιτείται όταν αποκαλύπτεται ότι είχε και δύο εταιρείες στις ΗΠΑ.

Αχαριστία. Δες συνταξιούχοι.

Βόρειος, Κορέα. Με απόφαση του πρωθυπουργού την μεθεπόμενη των εκλογών, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του και λίγο μετά ο κ. Ζούλας, διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον φυσιογνωμιστή Έβαν Γεωργουλάκη, που αναλύει στο δελτίο ειδήσεων του Star την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, «στην έκφραση του κ. Μητσοτάκη διακρίνεται μία υφή αυτοπεποίθησης…το πρόσωπο του είναι πιο επίμηκες, είναι ισορροπημένο σε πλάτος με ανεπτυγμένες τις ανώτερες εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνη, τα μάτια, η μύτη, το στόμα είναι πιο εκλεπτυσμένα και εσωτερικευμένα». Και αυτό σημαίνει ότι «υπάρχει διαπραγματευτική ικανότητα, δυναμισμός αλλά και εσωτερικευμένα συναισθήματα. Η έκφραση είναι περισσότερο διπλωματική, με επιμονή πάντα στο στόχο».
Πριν από λίγες μέρες, καλοπληρωμένη βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ κατατάσσει τον Πρωθυπουργό στις 10 μεγαλύτερες προσωπικότητες διεθνώς για το 2019.

Βλήμα. Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, που είχε ασπαστεί τη θεωρία ότι οι αντιστασιακοί της δικτατορίας είναι «ψυχικά νοσούντες», ισχυρίζεται ότι κατά την επέμβαση της αστυνομίας στη «γιάφκα» της ΑΣΟΕΕ βρέθηκε βαρύς οπλισμός που χρησιμοποιείται στον πόλεμο της Συρίας.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Στ. Κούλογλου στο tvxs EΔΩ