ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Την «πλήρωσε» ο διοικητής αυτοκινητοδρόμων Αττικής...

...για το φιάσκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας
 
Στην αντικατάσταση του διοικητή του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά το φιάσκο με τα μέτρα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στις Αφίδνες. Η ηγεσία του υπουργείου..
καταλογίζει «λάθη» και «παραλείψεις» της Τροχαίας ενώ όσον αφορά την ιδιωτική κοινοπραξία που διαχειρίζεται το δρόμο κλήθηκε για εξηγήσεις.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του Μαξίμου, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών, μετά το χθεσινό κλείσιμο της εθνικής οδού.
Οι υπεύθυνοι της «Νέας Οδού» κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου».
Σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρονται τα εξής:
«Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.
Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.
Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει.  Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που
Ερευνητική επιτροπή συστήνει το υπ. Υποδομών
Από την πλευρά του, στη σύσταση ερευνητικής επιτροπής για τα όσα έλαβαν χώρα στην Αθηνών-Λαμίας προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να παραδοθεί σε μία εβδομάδα, ενώ το υπουργείο προσανατολίζεται ήδη σε νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή κυρώσεων στους εμπλεκόμενους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών:
«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κάλεσε στο Υπουργείο την εταιρεία Νέα Οδό ΑΕ, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στα διόδια Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια Θηβών.
Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού, συγκροτήθηκε, ήδη, Επιτροπή η οποία, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο Παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον Υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.
Επιπλέον, το Υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.»
Με ανακοίνωσή της η Νέα Οδός αποδίδει την ταλαιπωρία των οδηγών στην κακή οδηγική τους συμπεριφορά και τη μη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις της Τροχαίας!..