ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Γιάννη Τσαρούχη

Φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου και σκηνογράφου, Γιάννη Τσαρούχη, στις 13 Ιανουαρίου 1910. Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr/arxeio-afierwmata την εκπομπή «Αναζητώντας τη Χαμένη Εικόνα-Γιάννης Τσαρούχης». Η εκπομπή περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό..
υλικό, οπτικοακουστικό και ηχητικό με τον Γιάννη Τσαρούχη.
***
Ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης και η Έλενα Παυλέα, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, θα παρουσιάσουν σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα και παρουσία κοινού, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 21:00 από το στούντιο C, συνθέσεις τους από κινηματογραφικές ταινίες, ταινίες μικρού μήκους και θεατρικά έργα.
***

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία της ΕΡΤ ερμηνεύει μικρές μουσικές ρομαντικής εποχής ή... και ρομαντικής διάθεσης. Συνοδεία στο πιάνο: Θάνος Μαργέτης. Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Βασιλείου. Ώρα έναρξης: 20:30 - Είσοδος ελεύθερη.
***

Τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ένας παράξενος βράχος» (One Strange Rock), παραγωγής ΗΠΑ 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και κάθε μέρα (εκτός Σαββατοκύριακου) στις 16:00. Εντυπωσιακές εικόνες, ανθρώπινες μαρτυρίες, εκπληκτικά οπτικά εφέ, σε παραγωγή Ντάρεν Αρονόφσκι, ξεδιπλώνουν την απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που κάνουν τον πλανήτη μας μοναδικό και ξεχωριστό.