ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ο «πόλεμος των ανταποκριτών»...

...και «οι καλές σχέσεις του Α. Παπαχελά με την πρεσβεία των ΗΠΑ»

Μόνο τρεις εφημερίδες, από το σύνολο του αθηναϊκού Τύπου, είχαν στις εκδόσεις της Τρίτης πρωτοσέλιδη προβολή με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ότι (εν τέλει!) οι ΗΠΑ θα εμπλακούν για να αποσοβήσουν θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την..
Τουρκία.
Είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ελεύθερος Τύπος και, βέβαια, η Καθημερινή η οποία εθίγη περισσότερο από τη διάψευση (ή τη μη επιβεβαίωση) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείας θα αναλάβουν πρωτοβουλία για μείωση της έντασης με την Τουρκία.
Πολύ περισσότερο, η Καθημερινή θίγεται από ευθείες βολές ή υπαινικτικές αναφορές, όπως του Νίκου Χατζηνικολάου, του οποίου είναι γνωστή η διαμάχη με τον όμιλο του Φαλήρου –μια διαμάχη, μάλιστα, που ξεπερνά σε τόνους και φρασεολογία την «αστική ευγένεια». Ο Χατζηνικολάου σχολιάζοντας τη διάψευση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω του ανταποκριτή τού Real Group, Θανάση Τσίτσα, ότι επίκειται αμερικανική πρωτοβουλία για τα ελληνοτουρκικά είπε: «Ήταν πρώτο θέμα (σημ.: η επικείμενη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ) την περασμένη εβδομάδα στη Καθημερινή του Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος φημίζεται μάλιστα για τις καλές του σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών και έτσι θεωρήσαμε όλοι ότι το ρεπορτάζ είχε βάση. Ήρθε η διάψευση και άλλαξε την εικόνα των πραγμάτων».

- διαβάστε περισσότερα στο harddog