ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μετά τον σάλο «κατεβαίνουν» από το μετρό τα διαφημιστικά κατά των αμβλώσεων

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αφίσες της πρωτοβουλίας «Αφήστε με να ζήσω» που έχουν κατακλύσει δεκάδες συρμούς και σταθμούς του Μετρό και προπαγανδίζουν κατά των αμβλώσεων (δείτε ΕΔΩ και σχετικό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας)...
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα «Τα σώματά μας, μας ανήκουν!», παρενέβη στο Μετρό του Μεταξουργείου, με αφορμή τις..
προαναφερομενες διαφήμισεις για τα «αγέννητα παιδιά». Mέλη της Ν. ΣΥΡΙΖΑ κάλυψαν τις προπαγανδιστικές διαφημίσεις με άλλες αφίσες που έγραφαν «τα σώματά μας μάς ανήκουν». Σε κείμενό της στο fb η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε και σχετικές φωτογραφίες από την παρέμβαση αναφέροντας:
"Τα σώματά μας, μας ανήκουν!
Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα και οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση.
Εκκλησία, κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματα μας.
Κάτω τα χέρια σας από τα σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από την νεολαία!"

 Ο τομέας Ισότητας του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε τονίζοντας σε ανακοίνωσή του: 
«Οι γυναίκες όλου του πλανήτη αγωνιστήκαν σκληρά για την κατάκτηση του ανθρώπινου δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην κύηση. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά νομιμοποιήθηκε η άμβλωση με το Ν. 1609/1986 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει:
«Μετά το σκοταδιστικό εξώφυλλο αθλητικής εφημερίδας, το οποίο έσπευσαν να επικροτήσουν στελέχη της ΝΔ, βλέπουμε μία ακόμη εκστρατεία ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα, αυτή τη φορά στους πολυσύχναστους σταθμούς του Μετρό. Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας εδώ και χρόνια και είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον έλεγχο στις επιλογές των γυναικών μέσω της δημιουργίας ενοχών και της παραπληροφόρησης. Όταν δηλώνουμε υπέρ της ζωής πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να υπολογίζουμε τις ζωές των ίδιων των γυναικών. Όσο και να το επιθυμούν κάποιοι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή στον Μεσαίωνα»
ΥΓ Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κατεβαίνει από τους χώρους του Μετρό η διαφήμιση ενάντια στις αμβλώσεις με εντολή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών .