ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τι δεν λέει ο Κουρτάκης για το κανάλι του Μαρινάκη

O νόμος «γέφυρα» και η άλλη ανάγνωση για το χρόνο και τον τρόπο που θα εκπέμψει το ONE

Η ξεκάθαρη πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει στη δημιουργία νέας τηλεόρασης, παρά τις ανατροπές που επιφύλαξε η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνοντας το διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» που υπογράφει ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης (δείτε ΕΔΩ).
Με τη βεβαιότητα ότι ο νέος σταθμός θα εκπέμψει άμεσα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται πόσο είναι αυτό το «άμεσα», το ρεπορτάζ παραπέμπει στο ΕΣΡ που θα ορίσει το χρόνο… Και αποφεύγοντας να μιλήσει για «νέο διαγωνισμό», επιλέγεται η φράση κλειδί «αδειοδοτική διαδικασία» για να δηλωθεί η πρόθεση του εφοπλιστή «να συμμετάσχει κανονικά με την εταιρία του Alter Ego».
Με άλλα λόγια από τις λέξεις «άμεσα» και «αδειοδοτική διαδικασία» -που προφανώς δεν.. επιλέχθηκαν τυχαία για να προσδιορίσουν την έναρξη της εκπομπής του νέου καναλιού και με ποιον τρόπο θα συμβεί αυτό- συνεπάγεται ότι ο εκδότης γνωρίζει κάτι παραπάνω που μάλλον δεν θέλει να αποκαλύψει, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει το νόμο «γέφυρα» ώστε το νέο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο όταν συσταθεί σε σώμα να δώσει «άμεσα» προσωρινές βεβαιώσεις… Και να μεταθέσει για το μακρινό μέλλον την οργάνωση ενός νέου διαγωνισμού προκειμένου να δοθούν οριστικές άδειες!

Σε διαφορετική περίπτωση ή πιο σωστά με διαφορετική ανάγνωση, ακυρώνεται το ρεπορτάζ, αφού ένας νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ θα απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο! Άρα ο μόνος τρόπος για να εκπέμψει σχετικά άμεσα το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη και να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι η κατάθεση του νόμου «γέφυρα» που θα επιτρέψει στο νέο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να δώσει προσωρινές βεβαιώσεις. Εξυπακούεται ότι στο νόμο «γέφυρα» θα υπάρχει πρόβλεψη για την είσοδο νέων παικτών στην τηλεοπτική αγορά, διότι αλλιώς θα ήταν αδύνατον να μπει ο εφοπλιστής στην κλειστή αγορά της τηλεόρασης, χωρίς συνεργασία με κάποιο από τα υπάρχοντα κανάλια.

Κάτι τέτοιο όμως, δηλαδή συνεργασία με άλλο σταθμό, αποκλείεται από τα υπόλοιπα στοιχεία που αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Κουρτάκης… Κι αυτο γιατί αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το προσεχές διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις στην Παιανία οι οποίες θα στεγάσουν το νέο κανάλι One» ενώ χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στις επαφές «για την αγορά τηλεοπτικού προγράμματος».
- από το enimerosi24.gr