ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πρώτα οι εργαζόμενοι, μετά οι τράπεζες

Την συμπαράστασή της εκφράζει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην προσπάθεια των εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» να εισπράξουν τις δεδουλευμένες αποδοχές και τις αποζημιώσεις απόλυσής τους, μέσω της αίτησής τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για να μετατεθεί ο χρόνος παύσης των πληρωμών της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, που πτώχευσε, από το 2015 στο 2013.
Εμπόδιο στην προσπάθειά τους αυτή στέκονται οι συστημικές τράπεζες, οι οποίες αφού έδωσαν απλόχερα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΒΕ ΑΕ, τώρα ζητούν την απόρριψη της αίτησης των εργαζομένων προκειμένου να μη.. χάσουν τα προνόμια που τους δόθηκαν από τη Διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ πριν από την πτώχευσή της.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων και δηλώνει ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή της νομοθεσίας που προτάσσει τις απαιτήσεις των Τραπεζών εις βάρος των εργαζομένων.