ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Μητσοτάκης ρίχνει στην πυρά τις συλλογικές συμβάσεις

Θέση για τα «εργασιακά» της δεύτερης αξιολόγησης, που ταυτίζεται με την ακραία νεοφιλελεύθερη θέση του ΔΝΤ και καθιστά την ηγεσία του ΣΕΒ υπόλογη για «σοσιαλμανία», πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παγώνοντας ακόμη και τους βουλευτές της Ν.Δ.
Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του απέδωσε σε «ιδεοληψία» του ΣΥΡΙΖΑ τη διάσταση που υπάρχει με κάποιους εκ των δανειστών και -για να μην υπάρχει παρανόηση- συντάχθηκε ανοιχτά με την αξίωση του ΔΝΤ για υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, καθώς και των θέσεων του Ταμείου για τον συνδικαλιστικό νόμο.
Πέραν των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών του ίδιου του Μητσοτάκη, η χθεσινή του στάση.. αποδίδεται και στην εμμονική προσήλωση στη στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης», που έχει καταστεί προ πολλού αδιέξοδη, εκτίμηση που συνάγεται και από το αίτημα που ανέφερε περί εκλογών σε μια περίοδο κατά την οποία η διαπραγμάτευση για «συνολική λύση» στο ελληνικό ζήτημα βρίσκεται στην πιο λεπτή και αποφασιστική φάση. (αναλυτικό ρεπορτάζ στην Αυγή)