ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Αντίο Σταύρο

Άλλη μία αποχώρηση από τη βάρκα του Ποταμιού

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Κάτσε μισό λεπτό ρε παιδί να δούμε τι έχει η επικαιρότητα. Λοιπόν, πρώτα πρώτα την αποδημία του Κωστή Στεφανόπουλου, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Σοβαρός πρόεδρος ήταν ο εκλιπών, αν και επρόκειτο βεβαίως για ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι έκατσε στην συγκεκριμένη καρέκλα αυτός ένας ακραιφνής βασιλόφρων. Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στο αφιέρωμα του Newpost που τα λέει όλα και τα λέει σωστά.
Μια λεπτομέρεια μόνο: Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι τώρα με ποια αφορμή, είχε βγει ο τιτάνας ο Αλέφαντος και μίλησε για τον Στεφανόπουλο. Και πάνω εκεί που ξέρναγε χολή ο γίγαντας, γύρισε και χαρακτήρισε «ποδηλατάκια» τον εκλιπόντα. Επειδή γούσταρε ο συγχωρεμένος να κάνει τις..   βόλτες του με το δίτροχο. Άλλη μια απόδειξη ότι ο Θεός έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα και προκοπή δεν θα δούμε ποτέ. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Από εκεί και πέρα έχομεν Κικίλια στη θέση Κουμουτσάκου για τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ, έχομεν και το γνωστό βίντεο όπου αποκαλύπτονται «φοβερά και τρομερά». Ότι δηλαδή ο Κικίλιας είναι δεξιός και πιστεύει στο κέρδος και δεν θέλει να δίνει λεφτά στους φτωχούς, αλλά μόνο ελεημοσύνη σε κάποιο κομμάτι που το έχει πραγματικά ανάγκη. Τι να σας πω συγκλονίστηκα, πρώτη φορά τα ακούω αυτά τα πράγματα κι ο Σόιμπλε είναι πιο καλός κι απ’ τον Άγιο Βασίλη. Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά που έλεγε κι ο μπαμπάς μου σε τέτοιες περιπτώσεις…
Εκείνο, αντιθέτως, που με ανησύχησε εμένα από το βιντεάκι που κυκλοφορεί είναι η στιγμή που σολάρει ο Κικίλιας για την κυβέρνηση και λέει τα εξής:
«Πράγματι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποιεί το κέρδος, το υγιές κέρδος, την υγιή φιλοδοξία του ελεύθερου επαγγελματία ενός μικρομεσαίου, ενός αστού ενδεχομένως…»
Λυπούμαι πολύ αλλά πολιτικός της αντιπολίτευσης που δεν μπορεί να κατανοήσει τι πράγμα είναι ετούτος ο «αστός» και που ανήκει, θα μπλέξει άσχημα με αυτόν τον σατανά τον Τζανακόπουλο. Όπως δεν θα έμπλεκε ποτέ ο Κουμουτσάκος που τα είχε τα θεματάκια του αλλά αυτές τις ιστορίες τις έπαιζε στα δάχτυλα. Χώρια που ο Κουμουτσάκος δεν θα έλεγε ποτέ τη φράση κουρούμπελο:
«Εκπορεύεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από ένα μαρξιστικό-κομμουνιστικό δεδομένο!»
Σαπό που λένε και οι Γάλλοι και πολλά τέτοια φοβούμαι ότι θα ακούσουμε από τον κύριο εκπρόσωπο. Ως τότε όμως, ας βάλουμε να παίζει στο ριπίτ ο επιτάφιος του Ποταμιού. Όπου οι βουλευτές του κόμματος, λένε αντίο στον Σταύρο Θεοδωράκη με συχνότητα ανησυχητική. Βλέπε τη σημερινή επιστολή της Κατερίνας Μάρκου, που γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή της, διότι ο πρόεδρος «αποφάσισε να πορευτεί μόνος του και απέκλεισε τις συμμαχίες».
Συμμαχίες με «όμορες πολιτικές δυνάμεις» για τη δημιουργία μιας «ομοσπονδίας του προοδευτικού κέντρου» όπως υπογραμμίζει η Κατερίνα Μάρκου στην επιστολή. Αφήνοντας πάντως ένα παραθυράκι ανοιχτό στη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως σημειώνει, «κάθε, μα κάθε επιφύλαξη πολιτικών συμμαχιών και συνεργασιών –από όπου κι αν προέρχονται- μοιάζει ασήμαντη μπροστά στο διακύβευμα της διάσωσης της χώρας». Αυτό το «απ’ όπου κι αν προέρχονται» κρατείστε το παρακαλώ, για εκείνη την άγια ώρα που θα ανακοινωθούν οι λίστες οι εκλογικές. Και ανάψτε ένα κερί για τον Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί όσες κι αν είναι οι αμαρτίες του είναι κρίμα να υπομένει το μαρτύριο της σταγόνας…