ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Παρατείνεται η τιμολόγηση διαφημιζόμενων από τα ΜΜΕ

Νέα εξάμηνη παράταση για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Με την τροπολογία μετατίθεται για 6 μήνες, δηλαδή από 1η Απριλίου 2017 (αντί για 1η Οκτωβρίου 2016) η εφαρμογή της διαδικασίας της απευθείας τιμολόγησης των διαφημιζομένων από τα ΜΜΕ. Επομένως έως τον Απρίλιο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία τιμολόγησης των διαφημιζομένων βάσει τιμοκαταλόγου που υποβάλλεται.. στην οικεία ΔΟΥ από τα ΜΜΕ καθώς και η δυνατότητα τιμολόγησης στις διαφημιστικές εταιρείες που μεσολαβούν.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων λόγω ασφυκτικών προθεσμιών και καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη η διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Διαφημιστικού Χρόνου».
Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται κοινοτική οδηγία για την ίση μεταχείριση στην αγορά εργασίας.