ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Γκανάς - Αλιφέρης: «Ξεπερασμένες οι απεργίες»

 Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Τον Μάρκο Γκανά, πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, και τον Γιώργο Αλιφέρη, Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για τις χτεσινές τους δηλώσεις που, όπως λένε, «επιχειρούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων του κλάδου και ευρύτερα». Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Ο πρώτος δήλωσε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ ότι «οι απεργίες είναι ξεπερασμένο εργαλείο του περασμένου αιώνα» και ο δεύτερος στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ότι «οι απεργίες είναι αναποτελεσματικές».
Στόχος τους να στρώσουν το «χαλί» στην κυβέρνηση, ώστε να περάσει αναίμακτα το νέο.. πακέτο των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων, που επιβάλλουν ο ΣΕΒ και το κουαρτέτο, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, εκχωρεί το δικαίωμα της ανταπεργίας στους εργοδότες, ανοίγει το παράθυρο των ομαδικών απολύσεων, απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση των Συμβάσεων, ολοκληρώνοντας μέχρι νεωτέρας τον εργασιακό Μεσαίωνα.
Η μέχρι τώρα πολύχρονη δράση στο κίνημα των δύο «συνδικαλιστών» - και άλλων ομοίων τους του ΣΥΡΙΖΑ - περιλαμβάνει διαβουλεύσεις με υπουργούς και παράγοντες υπουργείων, εκπροσώπους αφεντικών, παραστάσεις σε δικαστήρια, αποστολή εξωδίκων. Ενίοτε και χλιαρές ανακοινώσεις που κατά κανόνα αθωώνουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και την κυβέρνηση, δηλαδή τους πραγματικούς ενόχους, για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, στα ΜΜΕ. Ποτέ, όμως, την οργάνωση και περιφρούρηση απεργιών με στόχο τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν τη δική τους μαζική, μαχητική απάντηση, με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Κλάδου στις 7 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της πανεργατικής απεργίας την επόμενη μέρα."