ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Νεολαία ΜέΡΑ25: «Έξω η Αστυνομία από το ΑΠΘ»


Ανακοίνωση καταδίκης για την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Νεολαία του ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση και για προσπάθεια εκφοβισμού της νεολαίας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ με πρόσχημα τις δράσεις του Φοιτητικού Συλλόγου!
Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της βιαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει το φοιτητικό κίνημα το κράτος και πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μερικές ώρες αφότου εκκενώθηκαν οι φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ και προσάχθηκαν βιαίως φοιτητά, ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός ξαναεστιάζει στο επανειλημμένα στοχοποιημένο από την κυβέρνηση Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της νεολαίας που αγωνίζεται νεολαία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.


Μάλιστα αυτή η επίθεση στοχεύει το ίδιο τμήμα του ΑΠΘ το οποίο ήταν αποδέκτης ακραίας κρατικής καταστολής πριν από μόλις δύο χρόνια, όπου είχε γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών εντός της βιβλιοθήκης ενώ υπήρχαν φοιτητά μέσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθετε δίλημμα "βαριοπούλας ή βιβλιοθήκης" για να στοχοποιήσει την φοιτητική κοινότητα!
Στεκόμαστε στο πλάι όλων των φοιτητών/τριών και απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων από το άσυλο του λαού!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα δώσουμε απάντηση με αγώνες μαζικούς!
Καμία σύλληψη, καμία προσαγωγή αγωνιστών και αγωνιστριών!»